Ana SayfaGüncelTrump’la görüşemediğini söyleyen Erdoğan: Henüz daha dönmedi

Trump’la görüşemediğini söyleyen Erdoğan: Henüz daha dönmedi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, “ABD Başkanı Sayın Trump’la görüşme gerçekleşti mi?” sorusuna, “Hayır, şu anda Dışişleri temas halinde” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a partisinin grup toplantısının ardından bir gazeteci, “Geçen hafta, ABD Başkanı Sayın Trump’la görüşeceğinizi söylemiştiniz, ‘eğer aramazsa ben arayacağım’ demiştiniz. Görüşme gerçekleşti mi?” diye sordu.

Erdoğan, bu soruya ‘Hayır’ yanıtı verdi.

Bunun üzerine “Arayacak mısınız peki?” sorusu yöneltilen Erdoğan, “Şu anda Dışişleri temas halinde, yardımcılarıyla filan görüştüler, henüz daha dönmedi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleşen AKP grup toplantısında yaptığı açıklamada, bu haftayı kastederek ABD Başkanı Donald Trump ile görüşebileceğini söylemişti.


Erdoğan bugün ne dedi?

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı iddiasını yorumlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail ile diplomatik bağları koparırız” mesajı verdi. Rıza Sarraf’ın tanık olarak ifade verdiği davaya ve ABD’nin Suriye’deki Demokratik Suriye Güçleri ile ilişkilerine de değinen Erdoğan, “Amerika’nın bize karşı bir planı olduğu artık iyice anlaşılıyor” diye konuştu ve ‘terör örgütü’ dediği Suriye’deki Kürt güçlerini ‘bugün olmazsa yarın ama çok yakında tamamen imha edeceklerini’ dile getirdi.

Erdoğan Kudüs’ten girdi Sarraf ve DSG’den çıktı: Amerika’nın bize karşı bir planı var


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nuriye Gülmen: Röportaj yasağı yok, herkes gönül rahatlığıyla gelebilir
Sonraki Haber
Lübnan Başbakanı Hariri istifasını resmen geri çekti