Ana SayfaGüncelBugüne dek 8 milyonun üzerinde kişi ‘soyağacı’na baktı

Bugüne dek 8 milyonun üzerinde kişi ‘soyağacı’na baktı

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz günlerde aşırı yoğunluk nedeniyle durdurulan alt – üst soyağacı sorgulama bilgisi sayfası tekrar kullanıma açıldı. Uygulamaya yoğun talep sürerken, bugüne dek kaç kişinin sorgulama yaptığı da açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulmasıyla beraber çok sayıda kişi sorgulama yaptığı için girilemez hale gelen, dün bir sistem değişikliği ile yeniden hizmete açılan e-devlet sitesindeki soyağacı sorgulama uygulamasına bugüne dek kaç kişinin girdiği açıklandı.

Sistemin dün gece saatlerinde açılmasıyla birlikte bu sabah 07.45’e kadar 8 milyon 141 bin 756 kişinin sorgulama yaptığı duyuruldu.

Soyağacı sorgulama nasıl yapılır?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor.

Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor. Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üst soy bilgileri yer alıyor.

Belgelerde, 6698 Sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

Sayfaya girenler 1800`lü yıllara kadar üst soy bilgilerini kontrol etme imkanı bulabiliyor.




Önceki Haber
Erdoğan-Tillerson görüşmesi sona erdi
Sonraki Haber
Türkiye tarihinde ilk: HDP'li Yıldırım'ın vekilliği 'Erdoğan'a hakaret'ten düşebilir