Ana SayfaEğitimOkul öncesi eğitimde yüz yüze eğitim kararı müdürlüklere bırakıldı

Okul öncesi eğitimde yüz yüze eğitim kararı müdürlüklere bırakıldı

HABER MERKEZİ – MEB, okul öncesi eğitim kurumlarının uzaktan eğitime geçebileceğini, bu konuda son kararın ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bırakıldığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüklerine, genel müdürlüğe bağlı okul öncesi kurumlarda yüz yüze ve uzaktan eğitimli ilgili iki yazı gönderdi.

Yazıda, okul öncesi eğitim kurumlarının uzaktan eğitime geçebileceği, bu konuda son kararın il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bırakıldığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde yer alan Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar doğrultusunda Kovid-19 salgınının ilgili yerleşim yerindeki seyrine bağlı olarak, gerektiğinde il veya ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşünü de alarak 4 Ocak’a kadar il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçme kararı alınabilecektir.

Diğer taraftan Kovid-19 salgın sürecinde, çocukların okula devam etme durumları dikkate alınarak; taşıma merkezi okullar ve yatılı bölge ortaokulları bünyesindeki ana sınıfları ile köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okul öncesi eğitim kurumları öncelikli olmak üzere, yüz yüze eğitim yapılamayacak okul öncesi eğitim kurumları ilgili il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenecek ve bu kuramlarda da uzaktan eğitime geçilecektir.

Eğitim Sen dava açmıştı

Covid-19 salgının yayılmasıyla 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine karar verilmişti.

MEB, resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında da haftada beş gün yüz yüze eğitim yapılması kararlaştırılmıştı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ise öğretmen ve öğrencilerin hayatının tehlikeye atıldığını belirterek karara karşı dava açmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2021 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi komisyondan geçti
Sonraki Haber
Esnaflar Kadıköy'den seslendi: Ayakta kalacak gücümüz kalmadı