Ana SayfaCezaevleriTutuklu trans kadın Buse ölüm orucuna ara verdiğini açıkladı

Tutuklu trans kadın Buse ölüm orucuna ara verdiğini açıkladı

HABER MERKEZİ – Trans kadın tutuklu Buse, cinsiyet geçiş operasyonu engellendiği için 31 Ocak’tan bu yana sürdürdüğü ölüm orucuna ara verdiğini açıkladı.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan trans tutuklu Buse Aydın cinsiyet uyum operasyonu hakkı engellendiği için 31 Ocak’tan bu yana ölüm orucundaydı.

Kaos GL’de yer alan habere göre Buse’yi ziyarete giden avukatı, Buse’nin 56 gündür yalnızca şekerli su ve bir çay kaşığı tuzla beslendiğini, takviye olarak da B12 vitamini aldığını; Buse’nin yoğun böbrek ağrıları çekmeye başladığını aktardı.

Buse, “dostlarının dışarıda kendisi için verecekleri mücadeleye inandığını açıklayarak ölüm orucuna 15 Mayıs’a kadar ara verdiğini, bu süreçte bakanlıklarca ve idarece atılacak adımları izleyeceğini” açıkladı.

Ne olmuştu?

Tekirdağ Cezaevi’nde bulunan trans tutuklu Buse cinsiyet uyum operasyonu hakkı engellendiği için 2018 Haziran ayında ölüm orucuna başlamıştı.

Ardından Buse’nin operasyon için açtığı davada mahkeme, geçireceği operasyonun ruh sağlığı açısından zorunlu olduğu hükmüne varmış ve Buse ölüm orucunu sonlandırmıştı.

Adalet Bakanlığı’na yazılan dilekçe sonucunda; Bakanlık cezaevine ‘ameliyat zorunludur ancak aciliyeti yoktur’ diye dönüş yaptığı için Buse’nin hastaneye sevki gerçekleşmemişti.

Bunun üzerine Buse 31 Ocak’ta yeniden ölüm orucuna başlamıştı.




Önceki Haber
Ankara'da sanayi sitesinde yangın: Beş kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Şubat ayı dış ticaret verileri açıklandı