Ana SayfaGüncelHDP’den KESK, ÖDP ve Halkevleri’ne ziyaret

HDP’den KESK, ÖDP ve Halkevleri’ne ziyaret

HABER MERKEZİ – HDP heyeti; belediyelere atanan kayyumlar, demokrasi ittifakı, demokratik anayasa ittifakı ve yargı reformu konularında KESK, ÖDP ve Halkevleri’ni ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, “Demokratik Anayasa”, “Yargı Paketi” ve “Demokrasi İttifakı” görüşmeleri çerçevesinde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Halkevleri’ni ziyaret etti.

HDP ilk ziyaretini dün (26 Ağustos) KESK’e yaptı.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve HDP Eş Genel Başkanı Temelli açıklamalarda bulundu.

Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine atanan kayyumlara değinen Bozgeyik, “Bu bir “siyasi darbe”dir.  Bir demokrasi ihtiyacı üzerinden emeğin yanında olan tüm kesimlerle ortak mücadeleye etmeye devam edeceğiz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli de kayyum atamalarına değinerek “Kayyum şiddettir. Bu şiddeti kabul etmiyoruz. Bir an öne arkadaşlarımızın göreve iade edilmesini istiyoruz. Suç olan karardan geri dönülmesini ısrarla dile getiriyoruz” diye konuştu.

Temelli, demokrasi ittifakında, demokratik anayasa ittifakı ve yargı reformu konularında bir çağrı yapma konusunda kararlar aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Birçok kurum ziyaretini takvimimize yerleştirmiştik. Ne kadar doğru bir karar olduğu, bizzat 19 Ağustos’ta bir kez daha karşımıza çıktı. Çünkü otoriter rejim üzerinde kendisini yapılandıran bu iktidar, bugün 3 Büyükşehir Belediye Başkanlığına atadığı kayyumu,  yarın İzmir’e, İstanbul’a Antalya’ya atamayacağının bir garantisi yoktur.
“Birçok kurum ve yapı ile yan yana geleceğiz. Bir dosyamız var. Bu dosya demokrasi mücadelesine çağrıdır. Bu strateji metni, aslında eşit yurttaşlık temelinde demokratik anayasa yapma sürecidir.  Bu ülke artık kendi anayasasını yazmalıdır. Herkesin herkesle konuşmasını sağlayacak, bir müzakere iklimi yaratmak istiyoruz.”

ÖDP ziyareti

HDP Eş Genel Başkanı Temelli başkanlığındaki heyet bugün önce ÖDP’yi ziyaret etti.

Temelli’yi ÖDP ziyaretinde Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ile parti yöneticileri karşıladı.

ÖDP ziyaretinde de, HDP heyetine teşekkür eden İşleyen, HDP’li 3 belediyeye kayyum atanması ile birlikte belediyelerin gasp edildiğini belirterek dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Kayyum süreci ile birlikte ziyaretlere başladıklarını söyleyen Temelli ise şunları söyledi:

“Bütün STK’lara, sendikalara, gidebildiğimiz her yere gitmek istiyoruz. Aslında bu programı daha önceden tasarlamıştık.
“Özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu bu kriz girdabından çıkabilmesi, hem siyasi hem ekonomik hem toplumsal bu kriz girdabından çıkabilmesi için demokrasi konusunda bir ittifaka ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.
“Türkiye’deki bütün siyasi partilerin, muhalefet partilerinin ve diğer kurumların bir araya gelip konuşabileceği, tartışabileceği ve çözüm arayışında bulunabileceği bir zemine ihtiyacımız var.”

Halkevleri ziyareti

Temelli başkanlığındaki heyet daha sonra Halkevleri’ni ziyaret etti.

Heyeti, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve yöneticiler karşıladı.

Halkevleri ziyaretinde konuşan Temelli, kayyum atamalarının tüm Türkiye halklarını hedef aldığını belirterek, “Demokrasi ittifakı, bugün AKP-MHP faşist bloğuna karşı bizi yan yana getiren en önemli adımdır” dedi.

Halkevleri Genel Başkanı Dilşat Aktaş ise, kayyum atamalarını eleştirerek, Türkiye halkının iradesinin gasp ediliğini söyledi.

“Bizler Türkiye’nin dört bir tarafında kayyıma karşı halk iradesini açığa çıkarmaya çalıştık, bundan sonra da birer yurttaş olarak haklarımızı savunmanın gereği ne ise birlikte yapmaya hazırız.”

HDP’den dört başlıkta ‘yargı reformu’ paketi önerisi

Saldırı sonrası HDP’den Kılıçdaroğlu’na ziyaret

Previous post
Dün boşanma dilekçesi vermişti: Bir kadın evli olduğu erkek tarafından ağır yaralandı
Next post
Siyasetçilerden gazetecilere: 189 isimden kayyum atamalarına karşı imza