Ana SayfaEkolojiKanal İstanbul’un ÇED raporu askıda: 10 gün içinde itiraz edebilirsiniz, nasıl mı?

Kanal İstanbul’un ÇED raporu askıda: 10 gün içinde itiraz edebilirsiniz, nasıl mı?

HABER MERKEZİ – Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan ÇED raporu 10 gün boyunca askıda kalacak. Rapora eleştiri ve itiraz belirtmek isteyenler Beşiktaş ve Ataşehir’de bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dün Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu kabul etmişti.

Çınar Mühendislik firmasının hazırladığı ÇED raporu, 10 gün boyunca yurttaşların incelemesine açık olacak.

Raporla ilgili görüş, eleştiri, itiraz belirtmek isteyenler İstanbul’un Beşiktaş ve Ataşehir ilçelerinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, yazılı olarak görüş ve eleştirilerini iletebilecek.

Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nun yeniden toplanmasını isteyebilir.

ÇED raporuna İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün internet sitesinde, duyurular bölümünde 23 Aralık 2019 tarihli “İstanbul ili Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir ilçesinde yapılması planlanan Kanal İstanbul Yapıları” duyurusundaki linklerden ulaşabilirsiniz.


10 gün askıda kalacak olan ÇED raporuna BURADAN da ulaşabilirsiniz.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu da Kanal İstanbul ile ilgili olarak gelecek hafta bir toplantı yapacağını duyurdu.

TMMOB Kanal İstanbul ile ilgili olarak Mart ayında yaptığı açıklamada projeyi “coğrafik, ekolojik, ekonomik, sosyolojik, kentsel, kültürel kısacası yaşamsal bir yıkım ve felaket” olarak nitelemişti.

Kanal İstanbul’un geri dönüşü imkansız ekolojik hasarlara sebebiyet vereceğini ve iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan Ekoloji Birliği de “Bu proje, ekolojik, ekonomik ve siyasi olarak karşı çıkılması ve engellenmesi gereken bir yıkım projesidir” demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kendilerinden önceki yönetimin imzası bulunan Kanal İstanbul İşbirliği protokolünden çekildiklerini açıklamıştı.

“Bu kadar ciddi bir meselenin (Kanal İstanbul) son derece gayriciddi bir şekilde ele alınmasına 16 milyon adına karşı çıkacağız. Bir araştırma raporunun son cümlesiydi, çok önemli: ‘Ya Kanal, Ya İstanbul’ Bu kadar net, bu kadar önemli bir karar. Herkesin konuşmasını isteyeceğiz. (…) Neyin ihalesini yapıyorsun, hangi ÇED raporundan bahsediyorsun? Bizden önceki yönetimin imzası bulunan Kanal İstanbul İşbirliği protokolünden çekiliyoruz.”

Kanal İstanbul: Bakanlıktan İBB’ye protokol resti

Kanal İstanbul: ÇED raporu komisyondan geçti, İBB protokolden çekildi

Ekoloji Birliği’nin ‘yıkım projesi’ dediği Kanal İstanbul’a dair son açıklamalar

9 maddede Kanal İstanbul’la gelecek ‘yıkım’


Bu haberde BBC Türkçe’den yararlandık.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya ve Türkiye, Libya'da 'çözüme ortak katkı sunma' konusunda anlaştı
Sonraki Haber
Şırnak'ta kömür ocağında göçük: Bir işçi mahsur