Ana SayfaGüncelSakarya’da Kürt işçilere saldıranlar ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmedi’ kararı

Sakarya’da Kürt işçilere saldıranlar ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmedi’ kararı

HABER MERKEZİ – Sakarya’da Kürt işçilere yönelik saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten savcılık, “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek”ten kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Soruşturma sadece “basit yaralama” suçundan yürütülecek.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya’ya mevsimlik tarım işçisi olarak gelen Demir ailesinin fertlerine yönelik 4 Eylül’de ırkçı, ayrımcı bir linç girişiminde bulunulmuştu.

Saldırı sonucunda yaralananlar olurken, işçilerin tamamı köyden ayrılarak, memleketlerine geri dönmüştü.

Saldırganlar ise gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Saldırının üzerinden 4 ayı aşkın bir süre geçtikten sonra Kocaali Cumhuriyet Savcılığı, geçtiğimiz günlerde “halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” yönünden kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Saldırganlara yönelik soruşturma sadece “basit yaralama” suçlaması üzerinden yürütülecek. Avukatlar ise, soruşturmanın “halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” suçu yönünden yürütülmesi için savcılığa itiraz etmeye hazırlanıyor.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’a konuşan saldırıya uğrayan işçilerden Remziye Demir, başından beri yaşadıkları olayın bir ırkçı saldırı olduğunu ve bu nedenle savcılığın aldığı kararı kabul etmediklerini belirtti.

Demir, saldırganların cezalandırılmasını istediklerini belirterek, “Yaptıkları saldırının yanlarına kalmasını istemiyoruz. Sonuçta bizim insanlarımız her zaman o taraflara çalışmaya gidiyor. Onların sahipsiz olduğunu sanmasın kimse. Bunlara ceza verilirse, bir daha kimse böyle bir şey yapmaya cesaret edemeyecek” dedi.

Demir, saldırının ardından köylerine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya varana kadar çok sayıda bürokratın, yanlarında olduklarını dile getirdiklerini söyleyen Demir, şu ifadeleri kullandı:

Şimdi sözlerini tutmalarını istiyoruz. Ama şu an yanımızda kimseyi göremiyoruz. Davamıza sahip çıkılmasını istiyoruz. Şimdi avukatlarımız ilgileniyor. Eğer adaletli bir ceza çıkmaz ise, insanlarımız oralara çalışmaya gittiklerinde rahat etmeyecekler.

‘Başından beri olayın üstünü örtmek istediler’

Sakarya’da saldırıya uğrayan T.D.’nin babası Hamdin Demir de “Saldırı kesinlikle ırkçı bir saldırıydı. Irkçılık yaptılar ama savcılık bu şekilde karar verdi. Avukatlarımız buna itiraz edecekler” ifadelerini kullandı.

Sadece saldırganların hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz. Başından beri olayın üstünü örtmek istediler. Vali çıkıp, saldırıyı yalanladı. Başka yetkililer saldırıyı yalanladı. Sonra ırkçı bir saldırı değil dediler. Ama başından beri saldırının ırkçı bir saldırı olduğunu biliyorlardı. Basına yansıdığında, çocuklarımız konuştuğunda en son saldırının olduğunu kabul etmek zorunda kaldılar.

‘İçişleri Bakanı’nın ziyareti de olayı kapatmak içindi’

Demir, Soylu’nun kendilerinden saldırganlar adına özür dilediğini de hatırlattı ve şunları söyledi:

Biz o zaman da söyledik. Özür dilemesi gereken saldırganlardır. Saldırganlar hak ettikleri cezayı alırsa gerçek bir özür dilenmiş olacak. Adalet o zaman yerini bulacak. Başından beri herkes olayı kapatmak istedi. İçişleri Bakanı’nın ziyareti de olayı kapatmak içindi. Savcılığın kararından da anladığımız olayın üstünü kapatacaklar. Basit bir saldırı diyerek kapatacaklar.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'de Noel sabahı patlama: Üç kişi yaralandı
Sonraki Haber
Birlikte olduğu kadını öldüren Oleg Sokolov'a 12 yıl hapis cezası