Ana SayfaGüncelAkar: Hazırlıklarımız tamam, Libyalı kardeşlerimizin mağduriyetine ilgisiz kalamayız

Akar: Hazırlıklarımız tamam, Libyalı kardeşlerimizin mağduriyetine ilgisiz kalamayız

HABER MERKEZİ – Yarın Meclis’te görüşülecek Libya tezkeresi öncesi konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, tezkere öncesi TSK’nin hazırlıklarını yaptığını belirterek, “Libyalı kardeşlerimizin mağduriyetine ilgisiz kalmamız söz konusu değildir” dedi.

Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Meclis’e sunuldu.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’ye gönderdiği tezkerede Meclis’ten Libya’ya bir yıllığına asker gönderilmesine izin vermesini talep ediyor.

TBMM Genel Kurulu, 2 Ocak Perşembe günü yani yarın olağanüstü toplanarak bunu karara bağlayacak.

Ana muhalefet partisi CHP ile HDP Libya tezkeresine karşı, MHP ise AKP’yi destekliyor.

Akar’dan açıklamalar

Tezkere kararının Meclis’te görüşülmesi öncesi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya konusunda mesajlar verdi.

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik’e konuşan Akar, şunları ifade etti:

“Bu tezkere hazırlandı ve TBMM’ye sevk edilmiş bulunuyor. Oylaması yapılacak önümüzdeki günlerde. Biz zaten oylamayı beklemeden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak yapmamız gereken hazırlıklar neyse bunların hepsini yaptık, takip ediyoruz. Başlangıçtan beri zaten bu işin içindeyiz biz.
“Buradaki Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası herhangi bir şekilde bir harekat içeren bir mutabakat değil. Bu, tamamen eğitim işbirliğiyle alakalı konuları kapsıyor. Tezkere ile bu görev TSK’ya, Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) verilecek. Sonra da biz yaptığımız hazırlıklar çerçevesinde bunun gereğini değerlendirip, gerekli prosedürler başlamış durumda, buna göre gereğini yapacağız.”

TSK’nin Libya’da bugüne kadar insani yardım faaliyetleri ile eğitim, işbirliği faaliyetlerinde bulunduğunu söyleyen Akar, bunların hepsinin tezkere ile yeni bir evreye geçeceğine işaret etti.

Akar, “Libya bizim dostumuz, kardeşimiz. Libyalı kardeşlerimizin mağduriyetine ilgisiz kalmamız söz konusu değildir” dedi.




Önceki Haber
Köyleri sular altında bırakılacak olan iki kadının hikayesi: 'Suyun Gölgesi'
Sonraki Haber
Değerli kağıtlar için 2020'de uygulanacak satış bedelleri