Ana SayfaÇalışma YaşamıAkwel işçileri üretimi durdurdu

Akwel işçileri üretimi durdurdu

HABER MERKEZİ – Bursa’da kurulu olan Akwel fabrikasındaki işçiler, işverenin sendikaya üye olan bir işçiyi işten çıkarması üzerine üretimi durdurdu. Yüzlerce işçi, arkadaşları işe iade edilene kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Bursa’da kurulu olan Akwel Otomotiv fabrikasında işçiler, işten çıkarmalara karşı üretimi durdurdu.

Yaklaşık iki aydır Akwel’de örgütlenme çalışmasını sürdüren Türk Metal Sendikası fabrikada çoğunluğu sağladı. Ancak işveren sendikanın sağladığı çoğunluğu tanımayarak işçi çıkarımına gitti.

Evrensel’den Uğur Ökdemir’in haberine göre, bunun üzerine işçiler vardiya giriş ve çıkışlarda alkışlar ve sloganlarla işten çıkarmaları protesto ederek üretimi durdurdu.

Gece vardiyası mesaisindeki işçiler de servislere binmeyip fabrikada kalarak sabah vardiyasıyla birleşip yemekhanede oturma eylemine başladı.

Akwel yönetimi, sesli anonslar yaparak vardiyası biten işçilerin servislere binip evlerine gitmesini isterken bir yandan da yemekhanede oturan işçilerin fotoğraflarını ve videolarını çekti.

Fabrika önünde işçilere seslenen Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem ise toplu sözleşme yapmak için yeterli sayıda çoğunluğun olduğunu belirterek, “İşten atılan arkadaşımız iş başı yapana kadar üretim yapmayacağız” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eski istihbaratçı ve emniyet müdürlerine hapis cezası
Sonraki Haber
Gülşen İşeri, kitapları hakkında 3 yıl önce yapılan isimsiz ihbarla gözaltına alındı