Ana SayfaGüncelErdoğan: Amacımız ateşkesti, hamdolsun Rusya’da bunu temin ettik

Erdoğan: Amacımız ateşkesti, hamdolsun Rusya’da bunu temin ettik

HABER MERKEZİ – Rusya ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’in tavır değişikliğine dair soruyu “Bir yerden kara kediler girmiş olabilir” sözleriyle yanıtladı. Rusya’ya ateşkes sağlamak amacıyla gittiğini belirten Erdoğan, “Hamdolsun bunu temin ettik” dedi. Avrupa’ya ise mülteci mesajı verdi: “O iş bitti, kapıları açtık, tartışacak zamanımız yok.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti sonrası uçakta medya mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesinden çıkan “İdlib’de ateşkes” sonucu için “Buraya gelirken amacımız ateşkes sağlamaktı. Hamdolsun bunu temin ettik” diyen Erdoğan, bunun birkaç alanda önemli kazanımlar getirdiğini söyledi.

Erdoğan bu kazanımları ise şöyle sıraladı: “Ülkemizin sınırlarını rejim ve terör saldırılarına karşı daha korunaklı hale getiriyor. İdlib bölgesinde istikrar ve normalleşmeye zemin hazırlıyor. Orada bulunan askerlerimizin güvenliğini teminat altına alıyor. Sivillerin korunması için önemli bir adım teşkil ediyor.”

Putin’le “her an” irtibatta olacak

Suriye’de rejimin olası ihlal ve saldırılarına karşı her an teyakkuz halinde olacaklarını da ifade eden Erdoğan, “Bu konudaki kararlılığımızı son bir haftada rejime verdirdiğimiz zayiatlarda güçlü bir şekilde gösterdik” dedi.

“İdlib krizi tam olarak bitti diyebilir miyiz?” sorusuna Erdoğan’ın yanıtı “Yani biz şu anda işi o kadar sağlama aldık ki her an Sayın Başkan’la irtibat halinde olacağım” oldu.

Görüşme öncesi Putin’le yaptığı telefon görüşmesi de hatırlatılan Erdoğan, “Rejim ile bizi baş başa bırak” sözlerinin görüşmede masaya gündeme gelip gelmediği sorulunca, “Tabi bu konu tatlıya bağlanınca böyle bir şeyi söylemenin de artık anlamı kalmadı” yanıtını verdi.

Putin’in tavır değişikliği: Aramıza kara kediler girmiş olabilir

Erdoğan, Putin’in tavır değişikliğine dair bir soruyu ise, “İkili ilişkilerimizin geldiği bu noktalarda bir de üçüncü ülkelerde beraber atabileceğimiz adımların planlamasını yaptığımız dönemi yaşıyoruz. Yani onun için de herhalde bir yerden şöyle kara kediler girmiş olabilir” sözleriyle yanıtladı.

Soruyu yönelten Avni Özgürel’in bu cevap üzerine “İsrail olabilir mi?” sorusuna ise Erdoğan, “Yok. O kadar zayıf değil” karşılığını verdi.

Avrupa’ya mülteci mesajı: O iş bitti

Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilere kapıları açması, Yunanistan ve Bulgaristan’ın sınır kapılarını tutmasıyla başlayan insani kriz sürüyor.

Konuya dair bir soruyu da yanıtlayan Erdoğan, Avrupa’ya, “O iş bitti, kapıları açtık, tartışacak zamanımız yok” mesajı verdi.

Yunanistan’ı eleştiren Erdoğan, “Takip ettiğim kadarıyla, en son 5 tane vaka vardı öldürdükleri. Tüm bunların yanında tabi şişleyerek batırdıkları botlar da bunların yine çok gaddar yaklaşımlarıdır” dedi.

Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un Sofya’da toplantı daveti yaptığını ancak Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i de davet etmek istediği için bu toplantıyı reddettiğini de söyledi.

“O gün iki tane ölüm vakası vardı. Bu olaydan sonra ben de kendisine dedim ki ‘Miçotakis’in olduğu yere gelmem ve onunla aynı fotoğraf karesinin içerisine de girmem.’ O gece çok konuştuk, çok ikna etmeye çalıştılar ve sonra iptal edildi. Zira bu işler bu kadar ucuz değil. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmadığını bu siyasetçilerin bilmesi lazım.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Amed Şehir Tiyatrosu’nun Mart ayı programı açıklandı
Sonraki Haber
Cihangir İslam’dan istifa açıklaması