Ana SayfaGüncelGazeteciler Sayılğan ve Kaya’nın gözaltı süreleri uzatıldı

Gazeteciler Sayılğan ve Kaya’nın gözaltı süreleri uzatıldı

HABER MERKEZİ – Haber takibi için gittikleri Edirne’de gözaltına alınan gazeteciler İdris Sayılğan ve Naci Kaya’nın gözaltı süreleri uzatıldı.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri İdris Sayılğan ve Naci Kaya 29 Şubat’ta, İdlib’deki saldırının ardından Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen mültecileri engellemeyeceği mesajıyla hareketlenen sınır kenti Edirne’de gözaltına alınmıştı.

Gazetecilerin gözaltına alınma gerekçesi “yasaklı bölgede çekim yapmak” olarak sunulmuştu.

Haber takibindeyken gözaltına alınan gazeteciler dünden bu yana Edirne Merkez Jandarma Komutanlığı’nda tutuluyor.

Sayılğan ve Kaya’nın gözaltı sürelerinin uzatıldığı belirtildi.

Gazetecilere gözaltı

Öte yandan Suriye’de yaşanan gelişmeleri yakından takip eden gazeteci ve yazar Alptekin Dursunoğlu da dün İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

Yakın Doğu Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Dursunoğlu, bugün sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İdlib saldırısı ve ardından neler oldu?

Fotoğraf: Reuters

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de 27 Şubat’ta Rusya destekli Suriye ordusunun Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine dönük hava saldırısında 34 asker hayatını kaybetti.

Akabinde Türkiye, İdlib’de Suriye ordusu mevzilerine misilleme atışları düzenlediğini açıkladı.

Saldırının ardından yoğun bir diploması trafiği yaşandı. Türkiye ve dünyadan art arda açıklamalar geldi. NATO ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde toplantılar yapıldı.

Ankara ile Moskova’dan gelen karşılıklı İdlib açıklamalarında ise iki ülke arasındaki son dönemdeki görüş ayrılıkları ön plana çıktı.

Saldırının ardından yaklaşık 1,5 gün sonra kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Türkiye’nin Suriye’de ne işi var?’ sorusunu eleştirdi, Türkiye’nin Suriye’den çekilmeyeceği mesajı vererek “Rejime de onları destekleyenlere de kararlığımızı göstereceğiz” dedi.

Erdoğan’ın bu açıklaması, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın, Ankara ile Moskova arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda tarafların Suriye’de gerilimi azaltma konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurmasının akabinde geldi.

Öte yandan Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen mültecileri engellemeyeceği yönünde verdiği mesajların ardından Bulgaristan ve Yunanistan sınır kapılarında yoğunluk artmış durumda.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Saldırıya uğramışlardı: Sputnik çalışanı üç gazeteci serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Gözaltına alınan gazeteci Alptekin Dursunoğlu tutuklandı