Ana SayfaGüncelGözaltında Covid-19 testi pozitif çıkan Kılıçgün Uçar serbest bırakıldı

Gözaltında Covid-19 testi pozitif çıkan Kılıçgün Uçar serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Dört gün önce gözaltına alınan ve Covid-19 testi pozitif çıkan HDK üyesi Çiğdem Kılıçgün Uçar serbest bırakıldı.

İstanbul’da 26 Kasım’da yapılan ev baskınlarında yapılan ev baskınlarında aralarında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz ve gazeteci Kesire Önel’in de olduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı.

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 19 kişiden HDK Halklar ve İnançlar Meclisi üyesi Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın Corona virüsü testinin pozitif çıktığı, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) tarafından duyurulmuştu.

ÖHD, “Başta Çiğdem Kılıçgün Uçar olmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan 19 müvekkilimizin sağlık ve yaşam hakkı daha fazla ihlal edilmemeli. Müvekkillerimiz derhal serbest bırakılmalıdır” açıklaması yapmıştı.

Gözaltındaki diğer müvekkillerinin test yapılması için talepte bulunduklarını da belirten ÖHD, ancak bu taleplerinin yerine getirilmediğini kaydetmişti.

Covid-19 testinin pozitif çıkmasına rağmen serbest bırakılmayan Kılıçgün Uçar, tepkiler üzerine bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

Savcılık tarafından ifadesi alınan Kılıçgün Uçar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Açlık grevinin başladığı Kandıra Cezaevi’nde koğuşlara baskın
Sonraki Haber
CHP'li vekil Başarır hakkında soruşturma