Ana SayfaEğitimBakan Selçuk: Yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı Eylül’de belirlenecek

Bakan Selçuk: Yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı Eylül’de belirlenecek

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağının Eylül’de belirleneceğini ve öğretmenlerin telafi eğitimi vereceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, video konferans sistemiyle Mardinli eğitimcilerle bir araya geldi.

Selçuk, yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağının Eylül’de belirleneceğini ve öğretmenlerin telafi eğitimi vereceğini söyledi.

“Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek’ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek.

Selçuk ayırca “Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler. Bu telafiyi, Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla yıl içinde de devam ettireceğiz” bilgisini verdi.

Ne olmuştu?

Türkiye’de Covid-19 vakasının görülmesinin ardında 12 Mart’ta eğitim-öğretime ara verilmiş, 23 Mart’tan itibaren de TRT EBA TV ekranlarından uzaktan eğitim süreci başlamıştı.

18 Mayıs’ta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim-öğretim yılının sona erdirilmesine karar verildiğini açıklamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı da EBA TV ekranlarından yapılan uzaktan eğitim sürecinin  2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edeceğini duyurmuştu.




Önceki Haber
Kadıköy'de kuryeyi darp eden polise görevden uzaklaştırma
Sonraki Haber
Erdoğan'dan 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' açıklaması