Ana SayfaToplumsal CinsiyetGülistan Doku’nun avukatı: Şüpheli Abakarov dosyadaki bilgilere ulaşıyor

Gülistan Doku’nun avukatı: Şüpheli Abakarov dosyadaki bilgilere ulaşıyor

HABER MERKEZİ – Dersim’de 167 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun en son birlikte görüldüğü kişi olan Zaynal Abakarov’un, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın telefonunun incelenmesi yönünde aldığı karardan öncesinde haberdar olduğu ortaya çıktı.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp.

Doku’nun telefon sinyalinin kesildiği Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki Dinar Köprüsü çevresindeki arama çalışmalarından ise bir sonuç alınmış değil.

Arama çalışmaları devam ederken, Doku ailesi geçtiğimiz gün Gülistan’ın en son birlikte görüldüğü ve şüpheli olarak görülen kişi olan Zaynal Abakarov hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Doku’nun ortadan kaybolması üzerine ailenin avukatı Ali Çimen, şüpheli Abarakov’un telefonunun incelenmesi için Başsavcılığa başvurmuş, bu talebi kabul edilmemişti.

Fakat kamuoyunun tepkileri üzerine savcılık, 27 Şubat tarihinde Abarakov’un telefon kayıtlarını inceleme kararı aldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından Zainal Abarakov’un telefonu ve SIM kartı üzerinde yapılan inceleme tamamlandı.

Hazırlanan raporda, soruşturmaya konu bir suç unsuruna rastlanmadığı ileri sürüldü. Abarakov’un telefonundaki Rusça yazışmalara da “özel” olduğu gerekçesiyle bakılmadığı ifade edildi.

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, raporun ‘skandallarla dolu’ olduğunu ve 4 aydır kendilerine verilmediğini ancak Abarakov’un savcılık tarafından telefonunun ve SIM kartının inceleneceğinden önceden haberdar olduğunu söyledi.

Savcılığın Abarakov’un telefonunun ve SIM kartının incelenmesi kararını 27 Şubat tarihinde aldığını söyleyen Av. Çimen, şüphelinin “birileri sayesinde” bu karardan haberi olduğunu dile getirdi.

‘Abarakov dosyayla ilgili tüm bilgilere ulaşıyor’

Doku soruşturmasını şüphelinin üvey babasının görevlisi olduğu Asayiş Şube tarafından yürütülmesinden kaynaklı Abarakov’un dosyayla ilgili tüm bilgilere ulaşabildiğini öne süren Av. Çimen, şunları söyledi:

“Gülistan’ın kaybolduğu ay bizler şüpheli Zainal Abarakov’un telefonunun incelenmesini istedik. Ancak kabul edilmedi. Daha sonra tepkiler üzerine savcılık, 27 Şubat tarihinde Abarakov’un telefon kayıtlarını inceleme kararı aldı. Abarakov, savcılığa telefonunu 27’sinde veriyor. Ancak 26’sında Meltem adında bir arkadaşına ‘Benim telefonu alacaklar. Geri verilince yazarım sana’ diye mesaj atmış. Savcılıktan, önce bu çocuk telefonun alınacağını nasıl öğrenebilir?
Defalarca babasının polis olduğunu ve etkin soruşturma yürütülmesine engel olduğunu söyledik. Bu detay kuşkularımızı haklı çıkardı. Rapordaki skandallar bununla da bitmiyor. Abarakov, 5 Ocak’tan beri haber alınamayan Gülistan Doku’ya sadece 26 Şubat günü mesaj atıyor. Aradaki 52 gün boyunca ne mesaj ne de arama yapıyor. Bir insan neden merak etmez çünkü Abarakov, Gülistan’a ne olduğunu biliyor. Doku’ya ne olduğunu tek bilen kişi Abarakov’dur. Bu rapor da bunun ispatıdır.”

Doku ailesinin avukatından suç duyurusu: Zaynal Abakarov tutuklanmalı

Gülistan Doku’nun ablası: Kardeşimin öldürüldüğünü, delillerin karartıldığını düşünüyoruz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İntihar değil cinayet: Ebru Erdem'i 9. kattan iten Serdar Taş'a iki kez müebbet istemi
Sonraki Haber
George Floyd cinayeti: Polislerden biri daha kefaletle serbest bırakıldı