Ana SayfaGüncelSancar’dan ‘Demokrasi Yürüyüşü’nün detaylarına ilişkin açıklama

Sancar’dan ‘Demokrasi Yürüyüşü’nün detaylarına ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iki koldan Ankara’ya yapacakları “Demokrasi Yürüyüşü” ile ilgili detayları açıkladı ve tartışmalara açıklık getirdi: “HDP üzerinden provakasyon yapanları uyarıyoruz: HDP hiçbir provokasyona zemin vermez, hiçbir provokasyona gelmez.”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında Diyarbakır’da ziyaretlerde bulundu.

Sancar, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülerek tutuklanmasına ilişkin “Bunu bir siyasi darbe olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Güven’in DTK Eşbaşkanı, Farisoğulları’nın DTK Eşbaşkanlık Divanı Üyesi olduğunu hatırlatan Sancar, şöyle devam etti:

“Leyla Güven sadece Hakkari Milletvekili değil. Aynı zamanda DTK’nin Eşbaşkanı. Tarihi de geçmişi de onurlu mücadelelerle doludur. Her zaman dik durmuştur, her zaman özgürlük, demokrasi için bedel ödemeyi göze alarak mücadele etmiştir. Leyla Güven ve DTK üyesi Musa Farisoğlulları’na yapılan bu operasyon, aynı zamanda DTK’nin temsil ettiği misyona yönelik bir operasyondur.”

“Demokrasi Yürüyüşü”

Sancar, partisinin Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya 15 Haziran’da başlatacağı “Demokrasi Yürüyüşü” ile ilgili detayları da açıkladı.

“Bizim planladığımız yürüyüş, uzun mesafe güzergahları yürüme şeklinde değildir. İlk günde bunu netleştirdik. Şehirler arası yollarda yaya yürüme gibi bir tercihimiz yoktur.
“Esas olarak seçilmişlerimiz, bu yürüyüşe katılacaklardır. İki koldan başlanacak. Milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri ve il yöneticilerimiz. Elbette bu ekiplerimiz bu şehirlerde halkla buluşacak.
“İki noktadan başlatacağız. Biri Edirne biri Hakkari. Ülkenin iki ucu. Ankara’da buluşacağız. Edirne’de önceki dönem eş başkanımız Selahattin Demirtaş tutuklu biliyorsunuz. Hakkari’de milletvekilimiz DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in seçildiği yer. Ben Hakkari’de başlangıçta bulunacağım. Pervin Buldan eşbaşkanımız da Edirne’den başlayacak.
“Daha sonra araçlarla bir sonraki güzergaha gidilecek. Bir sonraki şehirde halk buluşmaları yapılacak. Kurumlarda buluşacaklar. Hem tutum belgemizi anlatacak hem tutum belgemizdeki çağrılarımızı iletecekler hem de ortak demokratik mücadele zeminini güçlendirmek için çalışmalar yürütülecek.
“Şehirden şehire bu şekilde gelindikten sonra Ankara’da bir buluşma gerçekleşecek. Ankara’daki buluşma salon ya da açık hava toplantısı şeklinde olacak. Orada da seçilmişler ve yedi bölgenin temsilcileri olacak. Ankara’daki toplantıda da bütün süreçle ilgili değerlendirmemizi eşbaşkanlar olarak paylaşacağız.”

Ayrıca Sancar, “HDP üzerinden provokasyon yapanları uyarıyoruz” dedi ve ekledi: “HDP hiçbir provokasyon zemin vermez, hiçbir provokasyona gelmez. Güçlü demokratik mücadele birikimini en etkili şekilde değerlendirmesini bilecektir. Demokrasi onuruna sahip çıkacaktır.”


HDP’nin ‘demokrasi yürüyüşü’nün yol haritası belli oldu


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'li Toprak: 'HDP kapatılsın' çağrısının zamanlaması manidar
Sonraki Haber
Kanser hastası tutuklu: Sesim duyulmazsa ölümle yüz yüze kalacağım