Ana SayfaGüncelTuşba’da HDP’li üç meclis üyesi görevden alındı

Tuşba’da HDP’li üç meclis üyesi görevden alındı

HABER MERKEZİ – Van’ın Tuşba Belediyesi’nde HDP’li üç meclis üyesi görevden alındı.

Van’ın Tuşba Belediyesi’nde HDP’li üç meclis üyesinin görevden alındığı belirtildi.

Görevden alınanlar arasında 31 Mart seçimlerinde Belediye Eşbaşkanı seçilen ancak KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası AKP’li adaya verilen Ayşe Minaz da bulunuyor.

Minaz ile birlikte meclis üyesi Berken Kızılboğa ve Münir Maviş görevinden alındı. Görevden alınan üç belediye meclis üyelerinin yerine ise kayyum atandı.

Görevden alınmalarına tepki gösteren Ayşe Minaz, “Bizi siyaseten her şeyin dışına itmek, tekçi ve rantçı politikalarını hayata geçirmek istiyorlar. Bu büyük bir hukuksuzluktur” dedi ve şunları ekledi:

“Biz orada halkın çıkarları için karşı oy kullanmadık ama bireysel çıkarlara karşı çıkıyorduk. Artık tek başlarına istediklerini yapacaklar. AKP iktidarı bölgede seçim askıya almıştır. Tüm atama yetkisi artık iktidardadır. KHK ile uğradığımız hukuksuzluk bugün ikinci kez uygulandı. Bizim Tuşba halkına olan sorumluluğumuzu ne KHK ne bakanlık belirler. Biz bir daha sandık kuruluncaya kadar halkın temsilciliğini yapacağız ve halkımızın iradesini savunacağız.”

Ne olmuştu?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilmiş ancak 31 Mart yerel seçimlerini kazanmış isimlere mazbatalarını vermeme kararı almıştı.

Bu nedenle, seçilen Tuşba Belediye Eşbaşkanları Yılmaz Berki ve Ayşe Minaz’a mazbataları verilmemiş onun yerine AKP’li Salih Akman’a verilmişti.

Minaz ilk meclis toplantısında ilkokul öğretmeni de olan AKP’li Salih Akman’a bakarak, “Salih Hoca, sen benim öğretmenimken, arkadaşlarımızın kalemini, silgisini çalmamayı öğrettin. Ama görünen o ki sen sistem içerisinde büyük bir hırsız olmuşsun da haberin yok. En büyük hırsızlığı meğer siz yapıyorsunuz” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sakarya'da engelli kedi silahla vurularak öldürüldü
Sonraki Haber
İstanbul'da üzerine kepçe düşen işçi hayatını kaybetti