Ana SayfaDünyaİki ülkede Boko Haram saldırıları: En az 25 can kaybı

İki ülkede Boko Haram saldırıları: En az 25 can kaybı

HABER MERKEZİ – Boko Haram’ın Kamerun ve Çad’ta düzenlediği saldırılarda en az 25 kişi hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler, bölgede şiddetin son dönemde daha da artığına dikkat çekiyor.

Radikal İslamcı bir örgüt olarak kabul edilen Boko Haram, Kamerun’un kuzeyindeki bir mülteci kampına saldırıda bulundu.

Kamerun’nun kuzeyinde Nijerya sınırına yakın bölgedeki Mozogo’da bulunan bir kampa yönelik el bombalarıyla düzenlenen saldırı sonucunda en az 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Çad’ta da yine Boko Haram mensuplarının düzenlediği bir saldırıda en az 10 kişinin hayatını kaybettiği, yedi köylünün de kaçırıldığı belirtildi.

Saldırganların köyü terk etmeden önce yağlamadığı, yakıp yaktığı da aktarıldı.

BM: Bölgedeki şiddet tırmanıyor

Nijerya, Kamerun, Çad ve Nijer’de gerçekleşen Boko Haram’ın saldırılarında şimdiye kadar en az 36 bin kişinin hayatını kaybettiği, 2 milyon kişinin de yerinden olduğu açıklandı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Birleşmiş Milletler (BM) Nijerya’nın kuzeyindeki yaşam koşullarının son aylarda daha da olumsuz bir hal aldığını, bölgedeki silahlı grupların saldırıları ve onların güvenlik güçleriyle aralarındaki silahlı çatışmalar nedeniyle durumun giderek daha da kötüleştiğini bildirdi.

BM, son dönemde ikinci bir şiddet dalgası gözlemlendiğini ifade ederek, Nijerya’da halihazırda 2 milyon ‘yerli göçmen’ bulunduğunu duyurdu.

Birleşmiş Milletler verilerine göre yaklaşık 292 bin Nijeryalı da Nijer, Çad ve Kamerun’a sığınmak zorunda kalmış durumda.

Artan şiddet nedeniyle BM insani yardımların da yapılamadığını, temmuz ayında 3 yardım örgütü çalışanının öldürüldüğünü, yardım örgütünün bir uçağına saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Boko Haram, geçen hafta da Haziran ayında kaçırdığı, yardım örgütlerinde çalışan beş kişiyi infaz ettiğini açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ege'nin birçok noktasında orman yangını
Sonraki Haber
Türkiye'de günlük Covid-19 vaka sayısı 1000 sınırında