Ana SayfaDünyaSalgın nedeniyle yardıma ihtiyacı olanların sayısında yüzde 40’lık artış

Salgın nedeniyle yardıma ihtiyacı olanların sayısında yüzde 40’lık artış

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler, salgın nedeniyle dünya genelinde yardıma ihtiyacı olan kişilerin sayısının yüzde 40 arttığını açıkladı. BM, “en karanlık döneminde” olan milyonlarca kişiye destek olunması için çağrı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM), Corona virüsü salgını nedeniyle dünya genelinde yardıma ihtiyacı olan kişilerin sayısının ciddi anlamda yükseldiğini kaydetti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, bir yıl içinde yardıma ihtiyaç duyan kişilerin sayısında yüzde 40 arttığını açıkladı.

Guterres’e göre gelecek yıl dünya çapında 235 milyon kişi bu yardımlara bağımlı olacak. Bu sayının 2019’da 168 milyon ve 2018’de ise 146 milyon olduğu belirtildi.

Uluslararası topluma çağrı yapan Guterrres, “en karanlık zamanında” bu kişilerle dayanışma gösterilmesini istedi.

BM yetkilisi, salgının yanı sıra milyonlarca kişinin çatışma, yerinden edilme, ağır hava koşulları ve doğal felaketler nedeniyle de zorluklar içinde olduğunu ifade etti.

‘Salgın büyük bir yıkım yarattı’

BM İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock da “Salgın, en korunaksız ülkelerde büyük bir yıkım yarattı” diye konuştu.

Bu insanların 160 milyonuna ulaşmak üzere 56 ülkeyi kapsayan bir plan hazırladıklarını belirten Lowcock, “Yardıma ihtiyacı olanların üçte ikisine ulaşmayı hedefliyoruz. Geri kalanına da Kızıl Haç ve benzeri yardım kuruluşları ulaşıyor” dedi.

Mülteci yurtlarındaki çocukların eğitim alması ve çocuklara aşı yapılması da eylem planı içinde yer alıyor.

İnsani yardımlar için bu yıl 17 milyar dolar toplandığı ve yardımın hedeflenen nüfusun yüzde 70’ine ulaştığı belirtildi.

Ayrıca yardım edilecek öncelikli ülkeler arasında Yemen, Afganistan, kuzey doğu Nijerya, Güney Sudan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Suriye, Venezuela ve Burkina Faso yer alıyor.


Karınca, BBC Türkçe, DW Türkçe



Önceki Haber
Gazeteci Önel'in de aralarında olduğu 18 kişinin ifadeleri alınmaya başlandı
Sonraki Haber
Sancar: İktidarın yalanının faturası halkın sağlığına kesiliyor