Ana SayfaDünyaRusya’dan Türkiye’ye MSD yanıtı

Rusya’dan Türkiye’ye MSD yanıtı

HABER MERKEZİ – Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Demokratik Suriye Meclisi (MSD) heyetini kabul etmesine tepki gösteren Ankara’ya yanıt geldi. Moskova’dan yapılan açıklamada, “Rusya, Suriye’de çözümün BMGK kararları çerçevesinde ve tüm etnik grupların görüşü dikkate alınarak sağlanması gerektiği üzerinde duruyor” denildi.

Suriye’nin Rojava bölgesinde faaliyet yürüten Demokratik Suriye Meclisi (MSD) 28 Ağustos günü Rusya’nın başkenti Moskova’da kimi temaslarda bulunmak üzere üst düzey görüşmeler gerçekleştirmiş, bu kapsamda Suriye’de Baas rejimine muhalif Halkların İradesi Partisi ile demokratik çözüm yolları konusunda anlaşma sağlamıştı.

31 Ağustos günü MSD Yürütme Komitesi Başkanı İlham Ehmed ile Halkların İradesi Partisi Başkanı, Suriye eski Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil arasında imzalanan mutabakatın ardından iki isim Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile buluşmuştu.

İki saat süren görüşmede Cenevre’deki anayasa görüşmeleri ve siyasi çözüm konuları ele alınmıştı.

Aynı saatlerde Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı, Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki heyet de Libya ve Suriye meselelerini müzakere etmek üzere Moskova’ya ulaşmıştı.

MSD heyeti ile Lavrov’un görüşmesine tepki gösteren Türkiye Dışişleri Bakanlığı, “Rusya Federasyonu’ndan, Astana ruhuna ve Astana formatındaki toplantılarda yapılan taahhütlere uygun olarak hareket etmesini ve terör örgütü PKK/YPG iltisaklı oluşumların gündemine hizmet edecek adımlardan kaçınmasını bekliyoruz” açıklaması yapmıştı.

Rusya’dan yanıt geldi

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan ise Türkiye’nin tepkisine yazılı açıklama ile yanıt verildi.

Açıklamada Sergey Lavrov’un davetiyle, Demokratik Suriye Meclisi ve Halkların İradesi Partisi arasında gerçekleştirilen görüşmenin Suriye’de siyasi çözüme katkı için gerçekleştirdiği belirtilerek, “Rusya, Suriye’de çözümün BMGK kararları çerçevesinde ve tüm etnik grupların görüşü dikkate alınarak sağlanması gerektiği üzerinde duruyor” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AİHM Başkanı Türkiye'de: İktidardaki kişiler mahkemeleri kontrol edemez
Sonraki Haber
Bir yönetmenin Hasankeyf'e saygı ziyareti: ‘Aether’