Ana SayfaGüncelServet Turgut 17 gündür yoğun bakımda

Servet Turgut 17 gündür yoğun bakımda

HABER MERKEZİ – Van Çatak’ta Osman Şiban’la birlikte gözaltına alınan ve “helikopterden atıldıkları” hastane raporuna yansıyan Servet Turgut’un yaşam mücadelesi 17 gündür yoğun bakım servisinde sürüyor. Tedavisi evinde sürdürülen Şiban ise “Daha tam olarak kendime gelemedim… O güne dair hiçbir şey aklıma gelmiyor” dedi.

Van’ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerlerce 11 Eylül’de gözaltına alındıktan iki gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında oldukları ortaya çıkan ve “helikopterden atıldıkları” hastane raporuna yansıyan 55 yaşındaki Servet Turgut, 17 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Ailesinin de hastane önünde bekleyişi sürüyor.

Van Valiliği’nin 21 Eylül’de yaptığı açıklamada, Turgut’un “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve bundan kaynaklı yaralandığı ileri sürülmüştü.

Olay günü köyde bulunan Osman Şiban’ın kardeşi Cengiz Şiban ise Servet Turgut’un tarlasında saman topladığı sırada askerler tarafından, ağabeyinin de birlikte çay içtikleri sırada gözaltına alındığını dile getirmişti.

Valilik açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Şiban, iki yurttaşın da helikoptere bindirilene dek sağlıklarının yerinde olduğunu söylemişti.

22 Eylül’de Van’a giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinden HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Turgut’un sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada “Maalesef bilgiler son derece olumsuz. Tabii ki Allah’tan umut kesilmez ama tıbbi açıdan durumunun çok olumsuz olduğunu söylediler. Aileye de gereken bilgiler verilmiş. Bu yurttaşımızda hem vücut hem kafa travması var. Çok sayıda kırığı var” demişti.

Son olarak Mezopotamya Ajansı’nın (MA) 23 Eylül’de servis ettiği Turgut’un yoğun bakımda çekilen fotoğrafında, solunum cihazına bağlı olduğu, yüzünün kan ve morluklar içinde olduğu görülüyordu.

img

Turgut’la birlikte gözaltına alınan 55 yaşındaki Osman Şiban ise ailesi tarafından Mersin’e götürülmüştü. Maruz bırakıldığı ağır işkenceden kaynaklı hafız kaybı yaşayan Şiban’ın tedavisi evinde sürdürülüyor.

Mersin’deki evinde MA’ya konuşan Şiban, gözaltına alındıkları güne dair herhangi bir şey hatırlamadığını belirterek, “Daha tam olarak kendime gelemedim. Bedenim ağrıyor. Bir saat kalkıyorum, bir saat düşüyorum. İyi değilim. O güne dair herhangi bir şey aklıma gelmiyor” dedi.


Bu gözlerin hesabından hiçbirimiz kaçamayız

Askeri hastaneden çıkarılan Osman Şiban’dan ilk sözler


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP’den dayanışma mesajı: Halk TV emekçilerinin yanındayız
Sonraki Haber
Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi: 'Kuru Otlar Üstüne'