Ana SayfaGüncelAKP ve MHP’liler, HDP’li meclis üyesinin üzerine yürüyüp konuşmasını engelledi

AKP ve MHP’liler, HDP’li meclis üyesinin üzerine yürüyüp konuşmasını engelledi

HABER MERKEZİ – Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında nükleer santral ile ilgili görüşme yapılırken söz alan HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş’un üzerine yürüyen AKP ve MHP’li meclis üyeleri, Kuş’un konuşmasını engellediler.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşiminde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin elektrik iletim hatlarıyla ilgili komisyon raporu görüşüldü.

Görüşmelerde AKP ve MHP’li meclis üyelerinin “evet”, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) meclis üyelerinin “hayır” dediği rapor üzerine meclis üyeleri söz aldı.

Konu üzerine söz alan HDP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bedriye Kuş, “Biz doğa ve hayvan düşmanlarını arıyoruz; ya işte o düşmanlar meclisin içerisinde” ifadelerini kullandı.

Üzerine yürüyüp, konuşmasını engellediler

Bunun üzerine AKP ve MHP’li üyeler Kuş’un üzerine yürüyerek, konuşma yapmasını engelledi.

Çıkan tartışmalar ve yaşanan gerginlik nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, oturuma beş dakika ara verdi. Ancak tartışmalar verilen aranın ardından da devam etti.

Ayağa kalkan bazı meclis üyeleri Kuş’un üzerine yürümek istedi.

Yaşananları görüntülemeye çalışan gazeteciler, bazı CHP’li gençler ve İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer tarafından “başkan istemiyor” denilerek, engellenmeye çalışıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeni Yaşam’ın engellenmesine yapılan itiraza ret
Sonraki Haber
Hakkari'de ev baskınları: En az 22 kişi gözaltında