Ana SayfaDünyaSusam Sokağı mülteci çocuklar için yeni kuklalar yarattı

Susam Sokağı mülteci çocuklar için yeni kuklalar yarattı

HABER MERKEZİ – Susam Sokağı, dünyanın en büyük mülteci kampında yaşayan Arakanlı çocukların eğitimine katkı sunmak için Nur ve Aziz adını verdiği iki yeni kukla yarattı.

Çocuk programı olan Susam Sokağı, Bangladeş’in Cox’s Bazar şehrindeki mülteci kampında kalan çocuklar için iki yeni kukla yarattı.

Susam Sokağı’nın Arakan dilindeki videoları, aralarında Bangladeş merkezli BRAC Eğitim Gelişim Enstitüsü ve Lego Vakfı dahil birçok uluslararası yardım kuruluşunun katkılarıyla hazırlandı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre çocukların erken yaş eğitimlerine yardım için oluşturulan Arakanlı kuklaların ismi, Nur ve Aziz.

İkiz kardeşler olarak tasarlanan Nur ve Aziz 6 yaşında. Nur ve Aziz, Susam Sokağı’nın diğer karakterleriyle birlikte matematik, bilim ve toplumsal sağlık, ruh sağlığıyla ilgili eğitim videolarında yer alacak.

Susam Sokağı’nın yardım kuruluşu Sesame Workshop’tan Sherrie Westin, “Bunlar çok özel Susam Sokağı kuklaları. Çoğu Arakanlı çocuk için Nur ve Aziz medyada kendilerine benzeyen ve kendileri gibi konuşan ilk karakterler olacak” dedi.

Zengin Arakan kültürüne kökten bağlı olan ve Arakanlı ailelerin katkıları ve geniş çaplı araştırmalar sonucu yaratılan Nur ve Aziz’in, eğitime her zamandan daha çok ihtiyaç duyulduğu bir dönemde aileler için güçlü, eğlenceli bir dönüştürücü etkisi olacak.

Kamptakilerin yarısına yakını çocuklar

Dünyanın en büyük mülteci kampı olan bu yerde kalanların yarısına yakınını Arakanlı çocuklar oluşturuyor.

Öte yandan Susam Sokağı bu yılın başında Suriyeli mülteci çocuklar için de bir proje hazırlamış ve programın yerel versiyonu Ahlan Simsim’i yaratmıştı.

Program daha önce de otizm, HIV ile yaşamak ve evsizlik konularını işlemek için de farklı kuklalar üretmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'li Ceyhan Belediyesi'ne baskın: 23 gözaltı
Sonraki Haber
19 Aralık Katliamı'nın üzerinden 20 yıl geçti