Ana SayfaGüncelAYM üyesine linç: Paylaşımı kaldırmak zorunda kaldı

AYM üyesine linç: Paylaşımı kaldırmak zorunda kaldı

HABER MERKEZİ – Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, şahsi Twitter hesabından “Işıklar yanıyor” paylaşımı yapınca gece boyunca iktidar ve yandaşları tarafından adeta linç edildi. Maksadının “AYM’nin bir hukuk ışığı olduğu” mesajı vermek olduğunu açıklamak zorunda kalan Yıldırım, daha sonra paylaşımını sildi. AYM bugün olağanüstü toplanma kararı aldı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım’ın dün şahsi Twitter hesabından AYM binasının fotoğrafını “Işıklar yanıyor” notuyla paylaşması ardından başlayan polemik sürüyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin milletvekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu hakkında AYM’nin verdiği ‘yeniden yargılama’ kararını tanımamasına atıf yapan Yıldırım’ın paylaşımı iktidar ve yandaşlarının tepkisini çekerken, sosyal medyada bugüne kadar pek görülmemiş bir durum yaşandı.

İçişleri Bakanlığı Yıldırım’ın paylaşımına gönderme yaparak, “Işıklarımız hiç sönmüyor” mesajıyla bakanlık binasının fotoğraflarını paylaştı.

https://twitter.com/TC_icisleri/status/1316099861817761793?s=20

Tepki mesajlarının yanı sıra destek de alan Yıldırım, önce hesabını korumaya aldı, daha sonra yeniden açarak gece yarısı bir paylaşım daha yaptı.

Yıldırım mesajında, “Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM’nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.

Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” paylaşımını kaldırdığı da görüldü. AYM üyesi paylaşımı kaldırmasına ilişkin ise bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Anayasa Mahkemesi’nin bugün saat 14.00’da olağanüstü toplanma kararı aldığı öğrenildi.

AYM Başkanlığı’ndan açıklama

AYM Başkanlığı süren tartışmalar üzerine yazılı açıklama yaptı. Yüksek Mahkeme’den yapılan açıklama şöyle:

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun bugün saat 14.00’de toplanması yönünde alınan karardan sonra yaşanan gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır:

Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnternet özgürlüğü raporunda HES uygulaması detayı
Sonraki Haber
Yürüyüşleri engellenen maden işçilerinden geri adım yok