Ana SayfaDünyaGeorge Floyd’u öldüren polis hakkındaki ‘3. dereceden cinayet’ suçlaması düşürüldü

George Floyd’u öldüren polis hakkındaki ‘3. dereceden cinayet’ suçlaması düşürüldü

HABER MERKEZİ – ABD’de George Floyd’u öldüren polis Derek Chauvin hakkındaki 3. dereceden cinayet suçlaması düşürüldü. Chauvin, 2. dereceden cinayet suçmasından yargılanacak.

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, geçtiğimiz Mayıs ayında George Floyd isimli siyahı boynuna diziyle bastırarak öldüren Derek Chauvin isimli beyaz polis hakkındaki 3. dereceden cinayet suçlaması düşürüldü.

Hennepin bölge mahkemesi hakimi Judge Peter Cahill’in kararı kamuya duyurulurken, Chauvin’in 2. dereceden cinayet ve insan öldürme suçlarından yargılanmasına devam edileceği kaydedildi.

3. dereceden cinayet daha önceden planlanmamış şekilde ölüme sebep olma suçlamasını içerirken, 2. derece cinayet ise olay anında gösterilen tepki veya dikkatsizlik sonucu ölüme neden olma suçlarını kapsıyor.

Ne olmuştu?

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, 25 Mayıs 2020’de Derek Chauvin isimli beyaz bir polis, gözaltına alarak yere yatırdığı 46 yaşındaki George Floyd’u boynuna diziyle bastırarak öldürmüştü.

Sosyal medyada yayılan video görüntülerinde Floyd’un “Nefes alamıyorum” sözlerine rağmen polisin şiddetini sürdürmesi infiale yol açmıştı.

Floyd’un bağımsız otopsi raporunda da “nefes alamadığı” için öldüğü ortaya çıkmıştı.

Floyd’u öldüren Chauvin ile gözaltı işlemi sırasında yanında bulunan Thomas Lane, Tou Thao ve Alexander Kueng isimli polisler görevden alınmıştı.

Cinayete yardım ve yataklıktan yargılanan Thomas Lane, Tou Thao ve Alexander Kueng kısa bir süre sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Floyd’u öldüren polis Chauvin de 7 Ekim’de 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.

Öte yandan George Floyd’un öldürülmesinin ardından ABD’nin neredeyse tamamında haftalarca süren ırkçılık karşıtı protestolar düzenlenmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Pandemide vaka sayıları giderek yükseliyor
Sonraki Haber
Buldan'dan çağrı: Demokrasi ittifakını büyütmenin zamanı geldi