Ana SayfaGüncelHastanede sağlıkçılara şiddet davasında ara karar

Hastanede sağlıkçılara şiddet davasında ara karar

HABER MERKEZİ – Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya ilişkin davanın ikinci duruşmasında tutuksuz yargılanan iki sanığın ‘konutu terk etmeme’ adli kontrol şartı ‘haftada bir gün imza atma’, üç sanığın ‘haftada bir gün imza atma’ adli kontrol şartı da ‘Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresine 100 metreden fazla yaklaşmama’ adli kontrol şartına çevrildi.

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Osmangazi mahallesinde çıkan silahlı kavga sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesi, bir kişinin de yaralanması üzerine hastaneye kaldırılanların yakınları Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni basmıştı.

Hastanenin Acil Servisi’ndeki ameliyathaneye zorla girmek isteyen çok sayıda kişi, içeride bulunan sağlık çalışanlarına saldırmıştı.

Ameliyathane kapısına sedyelerle barikat kurarak korunmaya çalışan sağlıkçılar, polislerin saldırganlara müdahalesinin ardından göreve dönebilmişti.

Saldırı sonrası gözaltına alınan beş kişiden Soykan Kamay ve Muhammed Devran Özel tutuklanırken, Fırat Öztaş, Yasin Özel ve Mehmet Sadık Özel adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Savcının hazırladığı iddianame ile beş kişi hakkında ‘görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘kamu malına zarar vermek’ suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara 34’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan davanın ilk duruşmasında sanıklar Soykan Kamay ile Muhammed Devran Özel ‘konutu terk etmeme’ adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Davanın bugün yapılan ikinci duruşmasına tutuksuz sanıklar, Muhammed Devran Özel, Soykan Kamay, Yasin Özel ile Fırat Öztaş katılırken, sanık Mehmet Sadık Özel, sağlık problemlerini gerekçe göstererek katılmadı.

Mahkeme, Sağlık Bakanlığı vekilinin olaylar sırasında hastanede meydana gelen hasarın 2 bin TL olduğu yönünde dosyaya rapor sunduğunu ifade etti. Söz alan sanık ve avukatları zararı karşılayacaklarını belirtti.

Dosyaya giren evrakların okunmasının ardından tekrar söz verilen sanıklar Soykan Kamay ile Muhammed Devran Özel, maddi durumlarının iyi olmadığını, ‘konutu terk etmeme’ adli kontrol şartı nedeniyle çalışamadıklarını, zararı karşılayabilmek için çalışmaları gerektiğine belirterek, adli kontrol şartının kaldırılmasını talep etti.

Sanık avukatları da zararı karşılayacaklarını beyan ettiklerini, bu nedenle suç vasfının değiştiğini belirterek, tüm sanıklar yönünde adli kontrol hükümlerinin kaldırılması gerektiğini savundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Soykan Kamay ile Muhammet Devran Özel’in ‘konutu terk etmeme’ adli kontrol şartını ‘haftada bir gün imza atma’, diğer üç sanığın ‘haftada bir gün imza atma’ adli kontrol şartını da ‘Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresine 100 metreden fazla yaklaşmama’ adli kontrol şartına çevirerek, duruşmayı erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yunanistan’da 6.3 büyüklüğünde deprem
Sonraki Haber
Greve bir kala: Kartal Belediyesi'nde de sendika ile imzalar atıldı