Ana SayfaEkolojiCanlı Blog | İzmir depreminde can kayıpları artıyor

Canlı Blog | İzmir depreminde can kayıpları artıyor

HABER MERKEZİ – 30 Ekim İzmir Depremi’nde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 110’un, hastanede tedavisi devam edenlerin sayısı ise 130’un üzerinde. Günün öne çıkan gelişmeleri ve yapılan kimi açıklamalar sayfamızda.

 


08:30 | Can kaybı sayısı 114’e yükseldi

AFAD, İzmir depreminde can kaybı sayısının 114’e yükseldiğini açıkladı.

Bin 35 kişinin yaralandığı kaydedilen AFAD’ın açıklamasında, “898’i taburcu edilmiş olup 137 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir” bilgisi paylaşıldı.

İzmir’de arama kurtarma faaliyetleri yürütülen 17 binadan 15’inde çalışmaların tamamlandığı, iki binada ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.

AFAD’ın saat 06.30’da  yaptığı açıklamaya göre, deprem sonrasında, 45’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam bin 713 artçı sarsıntı yaşandı.


Ege Denizi’nde, 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan şiddetli bir deprem meydana gelmişti.

Depremin büyüklüğü; AFAD tarafından 6.6, Kandilli Rasathanesi tarafından 6.9, ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi (USGS) tarafından ise 7 olarak ölçülmüştü.

Depremde İzmir’in Bayraklı ilçesinde çok sayıda bina yıkılmış ve hasar görürken, Yunanistan’ın Samos Adası’nda deprem can ve mal kaybına neden olmuştu.

  İzmir depreminde yaşamını yitirenler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 48 milyon bandında
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.