Ana SayfaEkonomiErdoğan: Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmemeliyiz

Erdoğan: Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmemeliyiz

HABER MERKEZİ – TOBB Ekonomi Şurası’nda konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor” dedi ve ekledi: “Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası’na katıldı.

Erdoğan, Merkez Bankası’nın yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararı öncesine denk gelen konuşmasında, “Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor” dedi.

Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle yatırım yapılabilir mi? İstihdam sağlanabilir mi? Üretim yapılabilir mi? Mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım.

Şu kadar faiz ödüyorum… Bunu söyleyen insanlara zulmetmek doğru mu? Yüksek faizden arındırılmış istihdamdan finansmana nakit akışından teşviklere kadar tüm destek paketlerini hayata geçirdik.

“Şimdi önümüzde yeni bir dönem var” diyen Erdoğan, “Artık çok daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmamız gerekiyor. Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” diye ekledi.

Gözler Merkez Bankası’nda

Naci Ağbal’ın bir gece yarısı yayımlanan kararname ile Merkez Bankası Başkanlığı’na atanması, Berat Albayrak’ın istifasının ardından da Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başına getirilmesi sonrası dikkatler ekonomide atılacak yeni adımlarda.

Piyasalar ekonomi yönetimindeki değişime ilk aşamada olumlu tepki verdi. Erdoğan’ın hafta başından itibaren ‘piyasa dostu’ mesajlar vermesi de olumlu havayı pekiştirdi.

Ancak yeni ekonomi yönetinin ilk sınavı, Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu’nun 19 Kasım Perşembe günü (yarın) düzenleyeceği toplantıda.

Piyasaların beklentisi, toplantıdan faiz artışı kararının çıkması yönünde. Piyasalarda Merkez Bankası’nın en az 400 baz puan faiz artıracağına kesin gözüyle bakılıyor.




Önceki Haber
Ankara Kadın Platformu: Nevin’in cesaretiyle 25 Kasım’da sokaklardayız
Sonraki Haber
Yazar Nezir Çakan tutuklandı