Ana SayfaDünyaErdoğan’dan Biden’a dört gün sonra tebrik mesajı

Erdoğan’dan Biden’a dört gün sonra tebrik mesajı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de başkanlık seçimini kazanan Biden’a dört gün sonara tebrik mesajı göndererek, Türkiye-ABD ilişkilerinin köklü temellere dayanan stratejik bir nitelik taşıdığını belirtti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin 46. Başkanı seçilen Joe Biden’a tebrik mesajı gönderdi.

Erdoğan mesajında şunları ifade etti:

Başkan Yardımcılığınız sırasında da birçok vesileyle görüştüğümüz gibi, Türkiye-ABD ilişkileri köklü temellere dayanan stratejik bir nitelik taşımaktadır.

Günümüzde küresel ve bölgesel düzeyde karşılaştığımız sınamalar, ortak çıkarlar ve değerlere dayalı bu ilişkilerimizi daha da geliştirmemizi ve güçlendirmemizi gerekli kılmaktadır.

Önümüzdeki dönemde ABD yönetimiyle bu doğrultuda yakın çalışma hususundaki kararlılığımızı tekrarlıyor, ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliği ve müttefiklik bağının bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum.

Seçim başarınızı tebrik ediyor, Amerika Birleşik Devletleri halkının barış ve refahı için en içten dileklerimi iletiyorum.

Sonuçlar kesinleştikten sonra tebrik edeceği açıklanmıştı

ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçiminin, 7 Kasım günü açıklanan resmi olmayan sonuçlarına göre, Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden kazanmıştı. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, dün (9 Kasım) AKP MYK sonrası düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’ın Biden’ı seçim sonuçları kesinleştikten sonra tebrik edeceğini açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bingöl'de HDP PM üyesine gözaltı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.