Ana SayfaGüncelHDP’li milletvekiline jet hızıyla ‘Leyla Güven’ soruşturması

HDP’li milletvekiline jet hızıyla ‘Leyla Güven’ soruşturması

HABER MERKEZİ – DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in evinde gözaltına alındığı HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında “suçluyu kayırma” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Hakkında 22 yıl 3 ay hapis cezası ve tutuklama kararı verilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, dün gece saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in evinde gözaltına alınmıştı.

Güven, kendisini gözaltına almaya gelen polislere hitaben “Ben kaçacak olsam sizin ruhunuz bile duymazdı. Hiçbir yere gitmiyorum. Bu ülkede siyaset yapmaya devam edeceğim. Ama içeride ama dışarıda. Zalimin üstüne böyle yürümek cesaret ister” demişti. Bu anlara ilişkin görüntüler de sosyal medyada gündeme oturmuştu.

Güven bu sabah tutuklanarak cezaevine götürülürken, HDP’li Güzel hakkında ise jet hızıyla soruşturma açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Milletvekili Semra Güzel’e “suçluyu kayırma” suçlaması yöneltiliyor.

Hakkında açılan soruşturmaya ilişkin JinNews’e bir açıklama yapan HDP’li vekil, şunları söyledi:

Leyla Güven dün Demokratik Bölgeler Partisi’nde (DBP) kararı bekledi. Karar gelmeyince ve Covid şüphesi de olunca sağlıkçı olduğumdan benim evime geldi. Bundan kaynaklı bana soruşturma hazırlanmış. Yıllardır beraber çalışma yürüttüğümüz arkadaşımızın bize gelmesinde ne tür bir sakıncası olabilir ki? Kendi evine bir kilometre ötede bir yerde ikamet ettiği şehirden alındı. Ha kendi evinden ha arkadaşının evinden alındı ne önemi var? Zaten sabah avukatlarıyla beraber karar çıkmışsa adliyeye gidecekti. Bugüne kadar isteseydi defalarca kaçabilirdi. Kendisi de, ‘Buradayım isteseydim 10 defa kaçardım. Bir yere gitmiyorum. Ama içeride ama dışarıda siyasete ve mücadeleye devam’ diyerek mesajını verdi.

  Leyla Güven tutuklandı: Çok çalışın, çabuk dönelim

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almanya: Türkiye’ye silah ambargosu stratejik olarak doğru değil
Sonraki Haber
TÜİK asgari ücret önerisini sundu