Ana SayfaÇalışma Yaşamı1 Mayıs açıklamasında gözaltına alınanlar serbest

1 Mayıs açıklamasında gözaltına alınanlar serbest

HABER MERKEZİ – Bakırköy’de, sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan ve direnişte olan işçilerin yapmak istedikleri 1 Mayıs açıklamasında gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan ve İstanbul’un ayrı ayrı bölgelerinde direnişte olan Bakırköy ve Bayrampaşa belediyeleri ile Sinbo, SML Etiket ve Tur Assıst işçileri, 1 Mayıs programlarını açıklamak için Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.

Onlarca işçinin katıldığı açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) de destek verdi.

Meydanda bir araya gelerek açıklama yapmak isteyen işçileri ablukaya alan polis, salgın gerekçesiyle izin verilmeyeceğini söyledi.

Buna tepki gösteren işçiler ise salgının bahane edildiğini belirterek, açıklama yapacaklarını ifade etti.

Bunun üzerine polis onlarca işçiyi ve BMG üyesini darp ederek gözaltına aldı.

Meydandan geçenler ise polise, “2 veya 3 ay sonra yargılanacaksınız” diyerek tepki gösterdi.

İşçilerin gözaltına alınmasını protesto eden HDP Milletvekili Musa Piroğlu, şunları söyledi:

Bu iktidar halkı yoksulluğun kucağına itiyor. Ama onlar hırsızlığa ve insan kaçakçılığına devam ediyor. Ve istiyorlar ki işçinin ve yoksulun sesi duyulmasın. İstiyorlar ki yağma ve sömürü düzenine itiraz edilmesin. Bugün bu alanı kapatanlar bilsin ki bu sömürü düzeni son bulacak. Bilsinler ki halkın öfkesi gün geçtikçe büyüyor. Bugün burayı kapattılar ama 1 Mayıs mutlaka alanlarda kutlanacak.

Gözaltına alınanlar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.




Önceki Haber
Erdoğan'dan '128 milyar dolar' açıklaması: Baştan sona cehalet
Sonraki Haber
Taziyeye baskın: Sandalyelere el konuldu, 'pandemi' cezası kesildi