Ana SayfaGüncelİstanbul’da gözaltına alınan Rusyalı gazeteciler serbest

İstanbul’da gözaltına alınan Rusyalı gazeteciler serbest

HABER MERKEZİ – İstanbul’da izinsiz görüntü çektikleri iddiasıyla gözaltına alınan gazeteciler Aleksey Petruşko ve İvan Malışkin, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Rusya’daki NTV haber kanalında çalışan muhabir Aleksey Petruşko ve kameraman İvan Malışkin’in, 3 Aralık Perşembe günü İstanbul’da İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE merkezinin bulunduğu bölgede, izinsiz görüntü çektikleri iddiasıyla gözaltına alındıkları duyurulmuştu.

Rusyalı gazetecilerle birlikte Azerbaycan kökenli Türkiye vatandaşı Aytaç Carçiyeva Kangın’ın da gözaltına alındığı belirtilmişti.

Yeni Şafak, söz konusu merkezin insansız hava araçları üreten Bayraktar’ın İstanbul Hadımköy’deki tesisi olduğunu aktarmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov ise bugün yaptığı açıklamada, gazetecilerin “en kısa zamanda serbest bırakılacağını umduklarını” söylemişti.

Rusyalı gazeteciler Petruşko ve Malışkin ile Kangın, bugün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Üç isim de savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da taş ocağında göçük: İki işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Emniyet: 'Gercüş' paylaşımlarıyla ilgili 27 kişi hakkında adli süreç başlatıldı