Ana SayfaEğitimBoğaziçi Üniversitesi Yayınevi Yayın Kurulu Başkanı istifa etti

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi Yayın Kurulu Başkanı istifa etti

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepkiler sürerken, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi Yayın Kurulu Başkanı Murat Gülsoy, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepkiler sürüyor.

2004 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi yayın kurulu başkanlığı görevini yürüten yazar ve akademisyen Murat Gülsoy, istifa etti.

Gülsoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla istifasını şöyle duyurdu:

 Ne oluyor?

Geçen hafta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beş üniversiteye rektör atamıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın yerine Prof. Dr. Melih Bulu getirildi.

Bulu’nun, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına başta öğrenciler olmak üzere çeşitli kesimlerin tepkisine neden oldu.

Sosyal medyada “#KayyumRektörİstemiyoruz” etiketi ile kampanya başlatan üniversite öğrencileri, 4 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde bir araya gelerek, Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto etti.

“Kayyum rektör istemiyoruz” sloganları atan öğrenciler, kampüs içindeki çeşitli eylemlerinin ardından rektörlüğe yürümek istedi ancak polis şiddetine maruz kaldı. Ayrıca polis, öğrencilerin rektörlüğe giremesin diye Boğaziçi Üniversitesi’nin kapısına da kelepçe taktı.

Dün (5 Ocak) birçok adrese düzenlenen ev baskınlarında 22 öğrenci gözaltına alındı.

Bu sabah (6 Ocak) ise 6 adrese düzenlenen ev baskınlarında eyleme katılan 14 öğrenci daha gözaltına alındı.

Ev baskınlarında kapılar ve duvarlar polis tarafından kırılmıştı.

Bulu’nun rektör olarak atanmasını Kadıköy’de protesto eden öğrenciler, 8 Ocak Cuma gününden itibaren her gün saat 11.00 ile 16.00 arası kesintisiz eylem kararı aldı.

Üniversitede sosyoloji bölümünde öğretim üyesi olan ve aynı zamanda rektör danışmanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Zafer Yenal da dün istifa ettiğini duyurmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump hakkında tutuklama emri çıkarıldı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.