Ana SayfaEğitimAtama tepkisi: Boğaziçi Üniversitesi rektör danışmanı Prof. Zafer Yenal istifa etti

Atama tepkisi: Boğaziçi Üniversitesi rektör danışmanı Prof. Zafer Yenal istifa etti

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepkiler sürerken üniversitede rektör danışmanı olan Prof. Dr. Zafer Yenal, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepkiler sürüyor.

Üniversitede sosyoloji bölümünde öğretim üyesi olan ve aynı zamanda rektör danışmanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Zafer Yenal, istifa ettiğini duyurdu.

Yenal, Twitter üzerinden paylaştığı istifa metninde şu ifadeleri kullandı.

Gülay Barbarosoğlu’yla başlayıp Mehmed Özkan’la devam eden, 2016 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi’nde sürdürmekte olduğum Rektör Danışmanlığı görevimden 2 Ocak 2021’de istifa ettim. Bu süre içerisinde Açık Dersler ve Kitaplar Arasında başta olmak üzere BU+ Etkinlikler Serisi, Büyülü Gün, Boğaziçi Lectures, BOUN 101 Lise Yaz ve Kış Okulları gibi projelerle Üniversitemizin kültürel ve bilimsel zenginliğinin tüm çoğulluğu içerisinde yaşamasına katkıda bulunmak ve bu birikimin kamuyla paylaşılması yönünde yeni platformlar oluşturmak için çalıştım.

Ayrıca Üniversitemiz ve mezunlarımız arasındaki ilişkinin daha da yakınlaşması, zenginleşmesi ve kurumsallaşması yönünde gayret gösterdim. Bu süre zarfında yüzlerce mezunumuzun çalışmalarımıza verdikleri destek çok ama çok değerliydi. Kendilerine canı gönülden teşekkür ederim.

Rektörlük Kurulu üyeleri, Kültür Sanat Komisyonu, Tanıtım Ofisi, Kariyer Merkezi, Mezunlar Ofisi ve Kurumsal İletişim Ofisi çalışanları başta olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma bütün bu süreci gururla ve heyecanla yaşamama vesile olan muazzam katkıları için minnettarım. Bir daha kapıları kelepçelenmiş üniversite görmemek için iyilik adına, güzellik adına daha sıkı çalışmaya devam edelim.

 Ne oluyor?

Geçen hafta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beş üniversiteye rektör atamıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın yerine Prof. Dr. Melih Bulu getirildi.

Bulu’nun, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına başta öğrenciler olmak üzere çeşitli kesimlerin tepkisine neden oldu.

Sosyal medyada “#KayyumRektörİstemiyoruz” etiketi ile kampanya başlatan üniversite öğrencileri, 4 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde bir araya gelerek, Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto etti.

“Kayyum rektör istemiyoruz” sloganları atan öğrenciler, kampüs içindeki çeşitli eylemlerinin ardından rektörlüğe yürümek istedi ancak polis şiddetine maruz kaldı. Ayrıca polis, öğrencilerin rektörlüğe giremesin diye Boğaziçi Üniversitesi’nin kapısına da kelepçe taktı.

Dün (5 Ocak) birçok adrese düzenlenen ev baskınlarında 22 öğrenci gözaltına alındı.

Bu sabah (6 Ocak) ise 6 adrese düzenlenen ev baskınlarında eyleme katılan 14 öğrenci daha gözaltına alındı.

Ev baskınlarında kapılar ve duvarlar polis tarafından kırılmıştı.

Bulu’nun rektör olarak atanmasını Kadıköy’de protesto eden öğrenciler, 8 Ocak Cuma gününden itibaren her gün saat 11.00 ile 16.00 arası kesintisiz eylem kararı aldı.

  Kadıköy’de bir araya gelen öğrencilerden kesintisiz eylem kararı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dört gündür kayıptı: Müzisyen Deniz Ayaz öldürülmüş halde bulundu
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 87 milyona yaklaştı