Ana SayfaGüncelESP’ye dönük operasyonda beş tutuklama, beş ev hapsi

ESP’ye dönük operasyonda beş tutuklama, beş ev hapsi

HABER MERKEZİ – ESP’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 47 kişiden aralarında siyasetçi ve sendikacıların da olduğu beş kişi tutuklandı. Aralarında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve gazeteci Pınar Gayıp’ın da bulunduğu beş isime ise ev hapsi verildi.

ESP’ye yönelik 14 Ocak günü İzmir merkezli 12 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve dün İzmir Adliyesi’ne çıkarılan 47 kişiden 20’si savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Bu sabaha kadar süren hakimlik sorgularının ardından beş isim tutuklanırken, beş kişi hakkında da ev hapsi kararı verildi.

Tutuklanan isimler şöyle: ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, ESP yöneticisi Kerim Altınmakas, Limter-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, Gülşah Polat.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş, ETHA muhabiri Pınar Gayıp, Sosyalist Kadın Meclisleri MYK üyesi Satiye Ok, Alev Özkiraz ve Ceren Çoban ev hapsiyle serbest bırakıldı.

Yine tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilenlerden Limter-İş Sendikası Genel Başkanvekili Levent Akhan, HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk, Hakan Kafadar, Rıdvan Coşkun, Burak Yılmaz, Seyit Cem Çakmak, Atilla Dalkılıç, Yener Aygün, Nihat Ünal ve Begüm Ateş ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Kamil Ağaoğlu ile Yenikapı Tiyatrosu’ndan beş sanatçının da aralarında bulunduğu 27 kişi de dünkü savcılık sorgularının ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.




Önceki Haber
Endonezya'daki depremde can kaybı 80'i aştı
Sonraki Haber
Antep’te Suriyeli ailenin kaldığı metruk bina çöktü