Ana SayfaGüncelErdoğan’ın CHP’den beklentisi: ‘Yerli ve milli bir duruş’

Erdoğan’ın CHP’den beklentisi: ‘Yerli ve milli bir duruş’

HABER MERKEZİ – Partisinin il kongrelerine katılanlara hitap eden AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor” dedi ve CHP’ye sitem etti: “Yerli ve milli duruş sergileyen bir ana muhalefet göremiyoruz.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin, Denizli ve Uşak il kongrelerine İstanbul’dan canlı video bağlantısıyla katıldı.

Konuşmasında CHP ve partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Şu anda CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor” diye belirtti.

“Karşımıza çıkan ana muhalefet aktörlerinin ve kadrolarının hiçbiri bizimle eser ve hizmet siyaseti yarışına girmemiştir. Biz ne diyorsak tersini söylemeyi, biz ne yapıyorsak karşı çıkmayı, biz nereye gidiyorsak aksi istikamete gitmeyi muhalefet tarzı olarak belirlemiş milletimize de bu şekilde aksettirmiştir” diyen AKP lideri, sözlerinin devamında şunları dile getirdi:

Esasen Türkiye’de CHP’ye ait bir siyaset yoktur. Hatta CHP diye bir parti olup olmadığı tartışmalıdır. CHP kendi hükmi şahsiyeti adına ne yapıyor, hangi politikayı geliştiriyor, hangi programı savunuyor? Bunların hepsi cevapsız. CHP’nin ifa ettiği bir görev var. Bu görevi bir teraziye benzetebiliriz. Bu terazinin bir kesesinde HDP var, diğer kesesinde İYİ Parti var.

Partisini bu duruma düşüren zat kendisine karşı çıkanı susturarak diktatörlüğün alasını sürdürmektedir. CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor. Türkiye’nin ilk siyasi partisi CHP tek bir adamcağıza ve onun stratejilerine mahkum. Partisinin başına kasetle gelen tek genel başkan bu zattır.

Biz ne kadar eleştirirsek eleştirelim, ne kadar kızarsak kızalım ülkemizin ana muhalefet partisinin böyle bir duruma düşürülmüş olmasından üzüntü duyuyorum. Muhalefetler iktidarı ateşleyen, daha çok çalışmaya sevk eden bir misyona sahiptir. Yerli ve milli duruş sergileyen bir ana muhalefet göremiyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara ile Atina 5 yıl sonra yeniden masada
Sonraki Haber
14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan erkek serbest bırakıldı