Ana SayfaGüncelMarketlere yeni düzenleme: Her sebze, meyve ‘seçilerek’ alınamayacak

Marketlere yeni düzenleme: Her sebze, meyve ‘seçilerek’ alınamayacak

HABER MERKEZİ – Ticaret Bakanlığı, marketlerdeki sebze, meyve satışına ilişkin yeni bir düzenleme hazırladı. Taslağa göre çilek, kayısı, kuşkonmaz, mantar, beyaz üzüm gibi ürünler marketlerin sadece kapalı yerlerinde satılabilecek, seçilerek alınamayacak.

Ticaret Bakanlığı, sebze ve meyvelerin satışında uyulması gereken standartlara yeni bir düzenleme hazırlığında.

Milliyet’te yer alan habere göre bakanlık tarafından hazırlanan taslakta, sebze ve meyvelerin ambalajlanmasında, taşınmasında, depolanmasında ve perakende satışa sunulmasında uyulması gereken standartlarda, sektörden gelen taleplerin de dikkate alındığı bir dizi değişiklik öngörülüyor.

Bir dizi ürünün, üretim yerinden itibaren soğutularak muhafaza sıcaklığına ulaştırılması ve bu sıcaklığın nihai tüketiciye ulaşana kadar geçen tüm aşamalarda muhafaza edilmesi sağlanacak.

Soğuk hava depolarında depolanacak olan bu ürünler, alışveriş merkezleri, büyük mağaza ve zincir mağazalarda bulunan perakende satış yerlerinin kapalı alanlarının dışında, açık yerlerde satılamayacak.

Bu sebze ve meyve ürünlerinde seçilmesine izin verilmeden satış yapılacak. Bu ürünler ise şöyle:

Ahududu, böğürtlen, çilek, dut, erik, frenk üzümü, incir, kabak çiçeği, kayısı, kızılcık, kiraz, kuşkonmaz, mango, mangostan, mantar, yaban mersini, nektarin, passion fruit, pitahaya, soya filizi, şeftali, cennet elması, beyaz üzüm, çekirdeksiz üzüm, vişne, Malta eriği ve zerdali.

Taslağa göre AVM’ler, büyük mağaza ve zincir mağazalardaki perakende satış yerlerinde, yıl boyu açık alanda satılabilecek ürünler ise şöyle:

Balkabağı, beyaz lahana, karpuz, kavun, kestane, mısır, muz, nohut, taze patates, sarımsak, kuru soğan, kuru tatlı patates, üvez, yer elması, yeşil kabuklu fındık, zencefil.

Kasım ile Mart ayları arasında açık alanda satılabilecek ürünler ise şunlar: Greyfurt, limon, mandalina, nar, portakal, turunç.




Önceki Haber
Jeffrey: YPG’den başka IŞİD’le savaşan yoktu
Sonraki Haber
Musa Orhan'ı haberleştiren gazeteciye açılan soruşturmaya takipsizlik