Ana SayfaMedyaMusa Orhan’ı haberleştiren gazeteciye açılan soruşturmaya takipsizlik

Musa Orhan’ı haberleştiren gazeteciye açılan soruşturmaya takipsizlik

HABER MERKEZİ – İpek Er’i cinsel saldırıya maruz bırakıp, intihara sürükleyen Musa Orhan hakkında yaptığı haber gerekçesiyle gazeteci İdris Yayla hakkında açılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.

Batman Cumhuriyet Savcılığı, uzman çavuş Musa Orhan’ın, 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz edip, intihara sürüklemesine ilişkin haberlere yer veren kentteki Jiyan Haber gazetesi imtiyaz sahibi İdris Yayla hakkında soruşturma başlatmıştı.

“Batman’da uzman çavuşun bir kadına tecavüz edip 20 gün alıkoyduğu ortaya çıktı!”, “Batman’da çocuğa tecavüz eden uzman çavuş gözaltına alındı”, “Batman’da cinsel saldırıya uğrayan genç kadının intihara teşebbüs ettiği ileri sürüldü” başlıklı haberler nedeniyle Yayla hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılamak”tan başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Savcılık, öne sürülen suçun yasal unsurlarının oluşmadığını ifade etti.

Kararı Mezopotamya Ajansı’na değerlendiren İdris Yayla, soruşturmanın gerekçesi yapılan haberin toplumun vicdanını yaralayan bir konuyu kapsadığını belirterek, “Olması gereken bu haber için soruşturma açılmaması ancak açıldı. Takipsizlik kararı çıktı. İpek Er olayı korkunç bir olay bu olayın haberleştirilmesi kadar normal bir şey yok. Maalesef bize soruşturma açılarak uzman çavuş serbest bırakıldı” dedi.

Ayrıca cinsel saldırı vakasına ilişkin sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan ve dosyaları ayrılan Vedat Aker ile HDP Batman Basın Sorumlusu Nurullah Baltacı hakkında da takipsizlik kararı verildi.




Önceki Haber
Marketlere yeni düzenleme: Her sebze, meyve 'seçilerek' alınamayacak
Sonraki Haber
‘Çakıcı’ affıyla tahliye edilen erkek bir kadını öldürdü