Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: AKP ne yapmak istedi de CHP engel oldu?

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: AKP ne yapmak istedi de CHP engel oldu?

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisine yönelik eleştirilerine yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “AK Parti ne yapmak istedi de Cumhuriyet Halk Partisi engel oldu? Bizi niye eleştiriyorsunuz? Bir haklı gerekçe ortaya koyun… Bir şey yaptık evet, hatalarını, yolsuzluklarını açıkladık tek tek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “AK Parti ne yapmak istedi de Cumhuriyet Halk Partisi engel oldu? Bizi niye eleştiriyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

AK Parti’ye oy veren kardeşlerime seslenmek istiyorum. Burada onlarla samimi bir görüşme yapmak istiyorum. AK Parti’ye oy verdiniz 19 yıldır iktidar oldular. Tek başına oldular. Hiçbir zaman bir vatandaşıma dönüp de neden AK Parti’ye oy verdin diye özel bir yargılama yapmadım ama şu soruyu sormanın vakti geldi. AK Parti ne yapmak istedi de Cumhuriyet Halk Partisi engel oldu? Bizi niye eleştiriyorsunuz? Bir haklı gerekçe ortaya koyun…

Efendim tarihte şunlar bunlar oldu. E tarihte olmuşsa olmuş kardeşim. Sen geleceğe bak. Geleceği inşa edeceksin. Vatandaş sana görevi niye verdi? Geleceği inşa et diye. 19 yıl çarpı 365 tek hedef var CHP. Ne yaptık? Bir şey yaptık evet, hatalarını, yolsuzluklarını açıkladık tek tek. Bu bizim hakkımız ya. O vatandaşın hakkını kim savunacak arkadaş. Müsaade edin de hapsi biz göze alalım ve eleştirelim sizi. Bir daha soruyorum AK Parti’ye oy veren bütün kardeşlerimize. CHP oy verip iktidar yaptığınız AK Parti’nin yapmak istediği önemli bir şeyi biz ne zaman, nerede engelledik? Yok böyle bir şey.

19 yıldır tek başına iktidardalar mı? Evet. İstedikleri kanunu çıkarıyorlar mı? Evet. Hatta sabah çıkardıkları kanun bakıyorlar yanlış, öğleden sonra değiştiriyorlar. Biz uyarıyoruz. Her yerde uyarıyoruz. Kim adına? Millet adına. Bizi eleştiriyorlar. Eleştirebilirler ama biz haklıyız. İstedikleri kararnameyi çıkarıyorlar mı? Bakın Resmi Gazete’ye her gün Cumhurbaşkanlığı kararnameleri çıkar. Biz mi engel oluyoruz? Her alanda atama yapıyor mu? Yapıyor. İstedikleri kişiye, istedikleri ihaleyi veriyorlar mı? Veriyorlar. Biz eleştiriyor muyuz? Eleştiriyoruz. Kim adına? Tüyü bitmemiş yetim adına.

‘Erdoğan yarattığı ekonomiden habersiz’

Erdoğan’ın, geçen hafta yaptığı bir konuşmada, “Bazı dostlar geldi, ‘Dükkanlar kapanıyor’ dedi, işte rakamlar ortada, kapanan filan yok” sözlerine de tepki gösteren CHP lideri, şunları söyledi:

Saray’dan bakınca her şey açık… 2020 yılında 99 bin 588 esnaf ve meslekten sicilden terkini istedi…. Halkından habersiz olan, Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetemez. Günde ortalama 273 esnaf ve zanaatkar dükkanını kapatıyor. Hala ‘nereden çıkardınız bunları’ diyor. Kendi yarattığı ekonomiden habersiz.

Ayrıca Kılıçdaroğlu, “Bu ara bir de ‘adam’ tartışması çıktı. Bu kadar zavallılığı, bu kadar acizliği hiç görmemiştim, tanık da olmamıştım” dedi ve ekledi:

Ama ben sana ‘adam’ diyorsam bir şey söyleyeyim, esnafı batıran adam Recep Tayyip Erdoğan… Pazar artıklarından yiyecek toplayan anneler, çöplerden toplayan anne-babalar. Bunlar olmaz, yanlıştır diyoruz.

  Erdoğan'ın CHP'den beklentisi: 'Yerli ve milli bir duruş'
  CHP'li Ağbaba: 2020'de her gün en az 273 esnaf iflas etti



Önceki Haber
Demirtaş gazetecilere mektup gönderdi, 'bu bilgiler hayati önemde' dedi
Sonraki Haber
Buldan’dan Esenyurt açıklaması: Size buradan ekmek çıkmaz