Ana SayfaBilim ve TeknolojiWhatsApp hakkında inceleme başlatıldı

WhatsApp hakkında inceleme başlatıldı

HABER MERKEZİ – Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Türkiye’de tartışmalara neden olan gizlilik ayarlarındaki değişiklik nedeniyle WhatsApp hakkında inceleme başlattı.

Türkiye’de, WhatsApp’ın gizlilik ayarındaki değişiklikle ilgili olarak başlayan tartışma devam ederken, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan da bir adım atıldı.

Kurul, WhatsApp uygulaması hakkında yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlatıldığını duyurdu.

Rekabet Kurumu da dün Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlatmıştı. Ayrıca, WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğu durdurulmuştu.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın sahibi olan Facebook’un Türkiye temsilciliği ise bu adımlardan önce yaptığı açıklamada, veri paylaşımının değiştirilmediğini savunmuştu.

WhatsApp, 8 Şubat tarihine kadar kullanıcılarından Avrupa Birliği ülkelerinden farklı olarak Türkiye dahil birçok ülkede Facebook ve bağlı kuruluşlarının telefon numaraları ve konumları da dahil olmak üzere kullanıcı verilerini toplamasına izin vermelerini istemişti.

Türkiye’de kişisel veri paylaşımının ihlal edildiği tartışmasına neden olan bu değişiklikle birlikte çok sayıda WhatsApp kullanıcısını Signal ve Telegram gibi alternatif mesajlaşma uygulamalarına yönelmişti.

Facebook 2014 yılında WhatsApp’ı satın almıştı.




Önceki Haber
Öğretmenevi müdürü odalara gizli kamera yerleştirmiş
Sonraki Haber
Tandıra düşen kadın hayatını kaybetti