Ana SayfaPolitikaAkşener’den Zengin’e: Erkekler yetmedi bir de seninle mi uğraşacağız

Akşener’den Zengin’e: Erkekler yetmedi bir de seninle mi uğraşacağız

HABER MERKEZİ – Cezaevinde çıplak arama yapılmadığını iddia eden AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e tepki gösteren İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Kadın haklarını içine sindiremeyen erkekler yetmedi bir de seninle mi uğraşacağız? Zihniyetiniz batsın sizin” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’te partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in cezaevinde çıplak arama yapılmadığını iddia etmesi ve kadınları hedef göstermesine tepki gösteren Akşener, “Şu utanmazlığa bakar mısınız, gerçekten ibretlik. Bizlerin görevi uğradıkları felaketlere karşı kadınları cesaretlendirmektir. Şikâyet edeni onursuz ilan ederek bir travma daha yaşatmak değildir” dedi.

Akşener, “Vicdan, ahlak, onurlu siyaset bunu gerektirir. Tecavüze, tacize uğrayan kadınlar için şikâyet süresi mi var, 3 iş günü içinde şikâyetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz. Kadın haklarını içine sindiremeyen erkekler yetmedi bir de seninle mi uğraşacağız? Zihniyetiniz batsın sizin. İster bir gün sonra ister 10 yıl sonra söylesin hakkını arayan her kadın onurludur” ifadelerini kullandı.

Me Too hareketini örnek gösteren Akşener, “Bu arkadaşlar o kadar vizyonsuz ki bu arkadaşların dünyada olup bitenden dahi haberi yok” diye konuştu.

Me too hareketi toplumun baskısından korkan binlerce taciz mağduru kadına cesaret verdi. 20 yıldır saklanan taciz tecavüz olaylarının ortaya çıkmasına vesile oldu. Tüm bunlar torunu yaşındaki bir kadın siyasetçiye sırf kendinden değil diye vitrin süsü diyebilen bir genel başkan ve onun meclis grup başkan vekilinin umurunda bile değil. Ne kadar acı değil mi. Oysa bizlerin görevi uğradıkları felaketlere karşı kadınları cesaretlendirmektir.

Şikâyet edeni onursuz ilan ederek bir travma daha yaşatmak değildir. Vicdan, ahlak, onurlu siyaset bunu gerektirir. Tecavüze, tacize uğrayan kadınlar için şikâyet süresi mi var, 3 iş günü içinde şikâyetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz. Kadın haklarını içine sindiremeyen erkekler yetmedi bir de seninle mi uğraşacağız? Zihniyetiniz batsın sizin. İster bir gün sonra ister 10 yıl sonra söylesin hakkını arayan her kadın onurludur.

Akşener, AKP’ye seslenerek Zengin için “O densiz genel başkan yardımcısını da hemen görevden alın partinizde mümkünse herhangi bir insanın göremeyeceği eline mikrofon verilemeyecek bir yere koyun” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Bir kadını "Sonun Özgecan gibi olacak" diyerek tehdit eden erkeğe hapis istemi
Sonraki Haber
İsrail kayıp binlerce Yahudi bebek için tazminat ödeyecek