Ana SayfaDünyaAngola’da eşcinsel ilişki artık ‘suç’ değil

Angola’da eşcinsel ilişki artık ‘suç’ değil

HABER MERKEZİ – Angola’da, eşcinsel ilişkiyi ‘suç’ sayan yasa hükümsüz kılındı. Değişen yasayla birlikte cinsel yönelim temelli ayrımcılığa ise iki yıla kadar hapis cezası geldi.

Orta Afrika ülkesi Angola Cumhuriyeti, sömürge döneminden kalma eşcinsel ilişkiyi ‘suç’ sayan yasayı hükümsüz kıldı.

KaosGL.org’da yer alan habere göre Angola, aynı cinsiyetten cinsel ilişkileri ‘suç’ olmaktan çıkaran yeni yasa geçtiğimiz hafta yürürlüğe girdi.

İlgili eski yasa, ülkenin ceza yasasının 1975’te bağımsızlığını kazandığından bu yana ilk kez yeniden yazılmasıyla birlikte gündeme geldi.

Angola daha önce Portekiz’in sömürgesiydi ve o dönem değiştirilen yasalar, LGBTİ+lara karşı ayrımcılığı teşvik eden sömürge döneminin kalıntısı olmuştu.

Eşcinsel ilişkiyi suç sayan yasa değişikliği, Ocak 2019’da Angola parlamentosu tarafından kabul edildi. Ancak Kasım 2020’ye kadar ülkenin cumhurbaşkanı tarafından imzalanmadı.

Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren yeni yasa ayrıca, cinsel yönelim temelli ayrımcılığı da yasaklıyor, ayrımcılık suçunun işlenmesi durumunda iki yıla kadar hapis cezasını içeriyor.

Aktivist Jean-Luc Romero-Michel, yasa değişikliğini, LGBTİ+ topluluğuna karşı devlet destekli ayrımcılıkla mücadelede “ileriye doğru büyük bir adım” olduğunu ifade ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2020 fırtınasını 2021 kasırgası takip ediyor – Ernst Wolff
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.