Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırı faili Umut Karagöz’e 22 yıla kadar hapis istemi

Cinsel saldırı faili Umut Karagöz’e 22 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz hakkında açılan davanın duruşması yapıldı. Duruşmada Karagöz hakkında 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

İstanbul’da yaşayan CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz isimli erkek, eskiden aynı kafede çalıştığı kadına 20 Kasım 2020’de cinsel saldırıda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran 23 yaşındaki kadın, Karagöz’ün önce kendisini darp ettiğini sonra da cinsel saldırıya maruz bıraktığını söylemişti.

Şikayet üzerine gözaltına alınan Karagöz tutuklanmış, aynı zamanda parti tarafından da ihraç edilmesi istemiyle disipline sevk edilmişti.

Karagöz hakkında açılan davanın duruşması İstanbul’daki Kartal Adliyesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Karagöz tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) bağlandı. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, suç tarihi olan 20 Kasım 2020’de Karagöz’ün, kadın ve arkadaşları ile kafede buluşup sonra dışarı çıktıklarını belirtti.

Bu sırada kadının gitmek istediği Karagöz’ün ise buna engel olarak kadına cinsel saldırıda bulunduğu kaydedildi.

Kadının kurtulmak için masada bulunan bardağı Karagöz’ün kafasına vurduğu belirtilen mütalaada, Karagöz’ün kadını darp ederek tuvalete götürdüğü ve orada yaklaşık bir buçuk saat darp edip, cinsel saldırıda bulunduğu ifade edildi.

Mütalaada Karagöz’ün olay sırasında kadının boğazını sıkarak “Bağırma burada kimse seni duymaz kapı da kilitli” dediği ve yaşananları kimseye anlatmaması konusunda tehdit ederek kendisinin de bir kızı olduğunu söylediği aktarıldı.

Mütalaada fail erkeğin, “Cinsel saldırı” ve “Cinsel saldırı amacıyla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından toplamda 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Kadının avukatı mütalaaya katıldıklarını belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi.

Karagöz ise “Tahliyemi ve beraatimi talep ederim” dedi. Sanık avukatı mütalaayı kabul etmediklerini belirterek mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatına mütalaaya karşı süre verilmesine karar verdi.

Heyet, Karagöz’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: İnatlaşmayı marifet görenlere 23 Haziran’ı hatırlatıyorum
Sonraki Haber
Engelli bakım merkezindeki şiddet faili çalışanlar tutuklandı