Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan Efecan Şenolsun beraat etti

Cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan Efecan Şenolsun beraat etti

HABER MERKEZİ – Elit İşcan’ın Efecan Şenolsun’a açtığı cinsel saldırı davasından beraat kararı çıktı. Şenolsun 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

Oyuncu Elit İşcan, 2018 yılında oyuncu kadrosunda yer aldığı internet dizisi ‘Yaşamayanlar’ın son bölümünün çekimi esnasında, aynı dizide rol alan oyuncu Efecan Şenolsun tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını açıklamıştı.

İşcan’ın şikayeti üzerine Şenolsun hakkında “cinsel saldırı” ve “hakaret” suçlarından 17 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Davanın karar duruşması İstanbul Kartal’daki 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Bir önceki celse savcı mütalaasında, sanık Şenolsun’u ‘cinsel saldırı’ suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Mütalaaya ilişkin beyanı sorulan Elit İşcan, “Mütalaadaki aleyhe olan hususları kabul etmiyorum. Özellikle ‘cinsel saldırı’ suçundan mütalaa doğrultusunda karar verilmesini istiyorum” dedi.

Sanık Efecan Şenolsun ise savunmasında, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirterek, beraatini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Şenolsun hakkında üzerine atılı suçları işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini öne sürerek, beraat kararı verdi.

Kararın ardından adliye önünde açıklama yapan feminst avukatlar, “Erkek adaletle neredeyse her gün yüzleşenler olarak şaşırmamalıydık belki ama yine de sarsıldık, mutsuzuz. Ama karar ne olursa olsun Elit’in haklı olduğunu ve ne olursa olsun susmazsak biteceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sinemacılardan da Boğaziçililere destek
Sonraki Haber
Beyza Buldağ’ın tutukluluk itirazına ret