Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırıdan sonra intihar eden kadın yatağa bağımlı kaldı, fail 16 yıl ceza aldı

Cinsel saldırıdan sonra intihar eden kadın yatağa bağımlı kaldı, fail 16 yıl ceza aldı

HABER MERKEZİ – Antalya’da bir kadını darp edip, cinsel saldırıya maruz bırakan ardından da ölümle tehdit eden Murat Kaya, 16 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Saldırının ardından intihara teşebbüs edip yüzde 99,9 engelli olarak yatağa bağımlı hale kadının avukatı, karara tepki göstererek, “Mücadelemiz devam edecek” dedi.

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki kadın, 30 Eylül 2019’da çalıştığı eğlence merkezinden çıktıktan sonra patronunun yönlendirmesi üzerine Murat Kaya isimli müşterinin aracına binerek taksi durağına bırakılmak üzere yola çıkmıştı.

Kadını darp edip marangozhanesine götüren Kaya burada defalarca cinsel saldırıda bulunmuştu. Kaya, G.K. adlı çalışanını çağırarak kadına zorla uyuşturucu da vermişti.

Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan Kaya serbest bırakılmış, kadını ölümle tehdit etmişti.

İntihara teşebbüs eden kadın ise yüzde 99,9 engelli olarak yatağa bağımlı hale gelmişti.

Antalya’da mahkeme yaklaşık 2 ay önce aldığı kararda, Kaya’nın adli kontrol hükümlerini isteyerek yerine getirmediğini, bununla ilgili yasal ve geçerli mazeret bildirmediğini, atılı ‘cinsel saldırı’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını belirterek, tutuklanmasını kararlaştırdı.

Zorla uyuşturucu veren sanığa beraat

Kaya tutuklanırken, davanın karar duruşması Antalya 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Kaya, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katılırken, tutuksuz sanık G.K., kadının annesi Hülya Baran, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Vekili Alperen Çiftçi ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Alperen Çiftçi, savcının Murat Kaya hakkında sunduğu mütalaaya katıldıklarını belirterek, diğer sanık G.K.’nin de ‘yardım eden’ sıfatıyla cezalandırılmasını talep etti.

Kaya’nın avukatı ise müvekkilinin her türlü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını istedi.

Şikayetçi sıfatıyla duruşmada yer alan Hülya Baran ise diğer sanığın da tutuklanmasını istedi.

Suçlamaları inkar eden Kaya ise beraatini talep etti.

Savcı ise önceki duruşmada sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, suçun ses ve kamera kayıtları ile sabit olduğunu belirterek, sanığın ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘hakaret’ suçlarından 40 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, ‘yardım eden’ sıfatıyla yargılanan diğer sanık G.K.’nin ise beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, kısa aranın ardından Murat Kaya’yı ‘cinsel saldırı’ suçundan 12 yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4 yıl 6 ay ve ‘hakaret’ suçundan da 3 ay hapis ile cezalandırdı. Diğer sanık G.K. ise tüm suçlamalardan beraat etti.

‘Benim kızımın hayatına kim, ne verecek?’

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan avukat Bilgenur Yalçın, verilen cezanın tatmin edici olmadığını belirterek, sanığa indirim uygulanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Avukat Serap Kaya İncir de “Bugün en azından halk arasında ‘kravat’ indirimi olarak bilinen indirimin yapılmaması bizi mutlu etti. Bugün itibarıyla davayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacağız. Orada da duruşmalı inceleme talep edeceğiz. Mücadelemize devam ederek, sanıkların hak ettikleri cezayı almaları için her türlü mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Hülya Baran ise sanık G.K.’nin de ceza almasını beklediğini ancak almadığını belirterek şunları söyledi:

Biz bu davayı medyaya taşımasaydık bu şahıs, tutuklanmayacaktı. Medyadan Allah razı olsun. Onların sayesinde sesimizi duyurduk ve ceza aldı ancak bu ceza asla beni tatmin etmedi. Sanık, kızımın uyuşturucudan dosyası olduğunu söyledi. Doğru söylüyorsa o kanıtı ortaya koymalıydı. Ben bugün 25 yıl hapis beklerken, 16 yıl 9 ay hapis verildi. Benim kızıma, Murat Kaya’nın ağabeyinin arabasının camını kırdı, diye 20 bin TL ceza verildi. Benim kızımın hayatına kim, ne verecek?




Önceki Haber
İstanbul’un Covid-19 röntgeni: Vaka patlaması yaşanıyor, kombine artış riski var
Sonraki Haber
Almanya'dan Türkiye raporu: Kurumlar felce uğratıldı, otoriter pratikler hüküm sürüyor