Ana SayfaDünyaErbil’deki saldırı üstlenildi, ABD’den ‘hesabı sorulacak’ mesajı geldi

Erbil’deki saldırı üstlenildi, ABD’den ‘hesabı sorulacak’ mesajı geldi

HABER MERKEZİ – Erbil’de havaalanı ve yerleşim bölgelerine düzenlenen ve bir kişinin öldüğü saldırıyı ismi pek bilinmeyen “Evliya el Dam” adlı örgüt üstlendi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise sorumlulardan hesap sorulacağını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’deki roketli saldırıları ismi pek bilinmeyen “Evliya el Dam” adlı örgüt internet üzerinden üstlendi.

ABD ve Irak, geçen yıl bir dizi benzer küçük grubun ortaya çıktığına işaret ederek, bu grupların arkasında İran yanlısı örgütlerin bulunduğunu tahmin ediyor.

Erbil’de dün ABD askeri üssünün de bulunduğu havalimanı ile yerleşim yerlerine roketli saldırı düzenlenmişti.

Saldırılarda bir sözleşmeli personel hayatını kaybederken, aralarında bir ABD askerinin de bulunduğu sekiz kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumumun ağır olduğu belirtildi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY), saldırılarla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ise saldırıların sorumlularından hesap sorulacağını söyledi.

Ankara’dan kınama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da “Erbil’de gerçekleştirilen ve sivil yerleşim birimlerini de hedef aldığı anlaşılan roket saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Erbil halkına, IKBY’ye, Irak Hükümetine ve bizim de yer aldığımız DEAŞ’a Karşı Uluslararası Koalisyon mensuplarına taziye ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Irak makamlarının saldırıların arkasında bulunanları süratle tespit ederek adalet önünde hesap vermelerini sağlayacağına inanıldığı kaydedilen açıklamada, “Bu saldırılar, Irak’ın barışı, istikrarı ve egemenliği için ülke topraklarında hiçbir terör örgütüne varolma imkanı tanınmaması ve ulusal kurumların kapsayıcı bir şekilde güçlendirilmesi gereğini bir kez daha ortaya koymuştur” denildi.




Önceki Haber
Kayseri'de işçi servisi devrildi: 10 yaralı
Sonraki Haber
Bir günde üç kadın cinayeti