Ana SayfaToplumsal CinsiyetFatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş’a uygulanan ‘haksız tahrik’ indirimi kaldırıldı

Fatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş’a uygulanan ‘haksız tahrik’ indirimi kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Fatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş’a uygulanan ‘haksız tahrik’ indirimini kaldıran İstinaf mahkemesi, 18 yıllık cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

İstanbul’un Maltepe ilçesi Gülensu mahallesinde Fatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş isimli erkek, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Duruşma savcısı, fail erkeğin “kasten ve tasarlayarak öldürme” suçundan herhangi bir indirim yapılmadan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasını talep etmesine rağmen mahkeme heyeti cezada indirime gitmişti.

Bunun üzerine Şengül ailesi avukatları kararı İstinaf mahkemesine taşıdı.

İstinaf mahkemesi, yerel mahkemece verilen 18 yıl hapis cezasının bozulmasına karar verdi.

Yeniden hüküm kuran mahkeme, Akbaş’ın “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Kararın ardından bir açıklama yapan Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül, “Başardık, müebbet aldı. Tabii gönül isterdi ki ağırlaştırılmış müebbet olsun” dedi ve ekledi:

Yani verilen 18 yıla karşı biz çok büyük bir mücadele verdik kadınlarla birlikte. Öncelikle buraya gelen emek veren bütün kadınlara çok teşekkür ediyorum. Davanın Yargıtay yolu açık, karşı tarafın avukatı ve biz de Yargıtay’a başvuracağız ama müebbet hapis cezası alması bütün kadınlar olarak hepimizin içini rahatlattı. Ben anneme çiçekler aldım, buradan çıkıp mezarına gideceğim. Yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim.

  Fatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş'a da 'haksız tahrik' indirimi



Önceki Haber
Erdoğan'dan 'damat' açıklaması
Sonraki Haber
İki üniversite öğrencisine daha ev hapsi