Ana SayfaEğitimİki üniversite öğrencisine daha ev hapsi

İki üniversite öğrencisine daha ev hapsi

HABER MERKEZİ – Boğaziçi direnişine katıldıkları gerekçesiyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen iki üniversite öğrencisi ev hapsine alındı.

İstanbul’da, dün Boğaziçi direnişine katılan iki üniversite öğrencisi daha evlerine yapılan polis baskını ile gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınarak Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen öğrencilerin ifade işlemleri gece saatlerinde tamamlanmıştı.

İki öğrencinin, Boğaziçi direnişine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Şilan Delipalta’nın cezaevinden yazdığı mektubu çoğaltıp Kadıköy Yeldeğirmeni’nde dağıtmakla suçlandığı öğrenilmişti.

Bugün savcılığa çıkarılan üniversite öğrencileri Doğukan ve Cihan’a adliyeye götürüldükleri esnada ters kelepçe takılması dikkat çekti.

“Cumhurbaşkanına hakaret”, “hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamaları yöneltilen iki öğrenci, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, iki öğrenci hakkında da ev hapsi kararı verdi.

Dokuz öğrenci tutuklu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun kurum dışından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar sürüyor.

Yaklaşık iki aydır devam eden protestolar esnasında bugüne kadar yüzlerce öğrenci gözaltına alınırken, 11’i tutuklanmış, birçoğu da ev hapsine alınmıştı.

12 Şubat’ta Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal’ın serbest bırakılmasıyla tutuklu öğrencilerin sayısı dokuza düşmüştü.




Önceki Haber
Fatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş’a uygulanan 'haksız tahrik' indirimi kaldırıldı
Sonraki Haber
Denizli'de iş cinayeti: Yüksek gerilim hattı direğinden düşen işçi hayatını kaybetti