Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşanmak isteyen kadına işkence yapan iki erkeğe 16 yıl hapis

Boşanmak isteyen kadına işkence yapan iki erkeğe 16 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Kendisinden boşanmak isteyen kadını kaçırıp, işkence yapan Ersin Yıldırım ve ağabeyi Burhan Yıldırım 16 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul’da yaşayan bir kadın, 11 Mayıs 2020 günü emniyeti arayıp, sokakta yürürken kızının elektroşok cihazıyla bayıltılarak siyah bir minibüsle kaçırıldığını ihbar etti.

Minibüs plakasını tespit edip aracın yönünü takip eden polis, kadını kaçırdıktan sonra ilk olarak Beykoz’daki ormanlık alana, sonra da Kavacık’taki bir sokağa park ettiğini belirledi.

Polis ekipleri sokağı ablukaya alarak minibüsün tam da önünde durduğu eve baskın yaptı.

Kadın, evde işkenceye maruz bırakılmış halde bulundu.

Yanında ise kadının boşanmak istediği Ersin Yıldırım ve amcası Sait Yıldırım vardı.

Polis, kadın kaçırılırken minibüste bulunan Ersin Yıldırım’ın kardeşleri Burhan, Ali ve Dilek Yıldırım’ı da o gece Pendik’te gözaltına aldı. Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ersin Yıldırım ve Burhan Yıldırım tutuklandı.

Kadın, “Beykoz’da, ormanlık alanda beni bir sandalyeye oturtarak elimi kolumu bağladılar. Eşim ve ağabeyi beni döverek işkence etti” dedi.

Sanıklar hakkında açılan davanın karar duruşması, Kartal’da bulunan Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Mahkeme, Ersin Yıldırım ve ağabeyi Burhan Yıldırım’a 16 yıl 4 ay, kendilerine yardım eden kardeşleri Dilek ve Ali Yıldırım’a 11 yıl 6 ay, amcaları Sait Yıldırım’a ise 5 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme cezalarda indirim de uygulamadı.




Önceki Haber
Kanada'da Müslüman aileye ırkçı saldırı
Sonraki Haber
ABD’den yeni bir Alzheimer ilacına onay