Ana SayfaGüncelKaramollaoğlu’ndan Erdoğan’a Gare tepkisi: Şova dönüştürdü

Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a Gare tepkisi: Şova dönüştürdü

HABER MERKEZİ – Gare’de 16 güvenlik gücünün yaşamını yitirmesini değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Erdoğan’ın operasyonu ‘şov’a dönüştürdüğünü söyleyip, “Bu o kadar sırıtıyor ki bundan sonra insanlar artık itibar etmemeye başlıyor, iktidarın bu tavırlarına karşı” dedi. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da hükümetin operasyonla hata yaptığını vurguladı.

TSK’nin 10 Şubat günü Irak Kürdistan Bölgesi sınırlarında yer alan Gare’de PKK kamplarına dönük başlattığı operasyonda polis, asker ve devlet görevlilerinden oluşan 13 rehinenin yanı sıra operasyon birimlerinde görevli özel kuvvetler personeli iki yüzbaşı ile bir astsubayın yaşamını yitirmesinin ardından muhalefetin hükümete tepkileri sürüyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında Gare operasyonu hakkında konuştu.

‘Cumhurbaşkanı şova dönüştürdü’

Ölümler üzerinden hükümete eleştiri yönelten Saadet Partisi lideri, şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadesinden aslında bu harekatın bir kurtarma operasyonu olduğunu ve maalesef başarıya ulaşılamadığını anlıyoruz. Bu itiraf önemli. Çünkü, iktidar genelde hiçbir hadisede kendi sorumluluğunu üstlenmeyi arzu etmiyor. Sanki bir yerde bir hata meydana gelmiş, bir hata yapılmış bu hatadan dolayı bir takım arzu etmediğimiz neticeler ortaya çıkmışsa, bunu hemen başkalarını suçlamak için kullanmaya kalkıyordu. Halbuki bu sefer doğrudan doğruya kendisi burada bir başarısızlığın olduğunu itiraf etti.

Daha şehitlerimizin kanı yerdeyken Sayın Cumhurbaşkanının da bazı platformlarda bunu adeta bir şova dönüştürmesi, bir kongrede planlanmış, özellikle bir şehit annesini arayarak kongrede şehit annesine başsağlığı dilemesi, yapmayın. Bu o kadar sırıtıyor ki bundan sonra insanlar artık itibar etmemeye başlıyor, iktidarın bu tavırlarına karşı.

Başka bir zaman kalmadı bir kongrenin dar bir süresi içinde herkese televizyonlarda, ‘Bak biz şehitlerimizin ailelerine ne kadar yakınlık gösteriyoruz’ gibi bir tavrı sergilemek ayıptır en azından. Kabullenmek mümkün değil. Etrafında hiç mi bir kişi yok ki ‘Sayın Cumhurbaşkanım bu yanlış olur’ demiyor.

Davutoğlu: Hata yapıldı

AKP’den koparak Gelecek Partisi’ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise gazeteci Murat Yetkin’e verdiği röportajda eleştirilerini sıraladı.

Kurtarma operasyonu, kapsamlı harekât içine konmaz. Buna özen gösterilmediği anlaşılıyor. Hava harekâtı yaptığınızda bunun sizin vatandaşlarınızı da vurabileceğini, ya da teröristlerin o sırada alıkoyduklarını öldüreceğini hesaba katmak zorundasınız. Nitekim öyle olduğu açıklandı. Planlama, uygulama ve iletişimde hata yapıldı.

Bir kere önce siviller dendi, sonra alıkonulan güvenlik güçlerimiz olduğu ortaya çıktı. Krizi kontrol edemedi hükümet. Herkesin ortak meselesi olan terörle mücadeleyi sadece hükümeti ilgilendiren bir konuymuş gibi gösterip, soru soran muhalefeti de PKK yanlısı terörist ilan etmeye kalkıyorlar. Bunlar doğru işler değil. Bütün soru işaretlerinin kaynağı da muhatabı da hükümettir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hatice Şimşek’i darp ederek öldüren Gökhan Çınar’a müebbet hapis
Sonraki Haber
Duygu Delen cinayeti davasında yeniden keşif kararı verildi