Ana SayfaGüncel10 Ekim katliamı davasında mahkeme başkanı salonu terk etti

10 Ekim katliamı davasında mahkeme başkanı salonu terk etti

HABER MERKEZİ – Bugün görülen 10 Ekim Gar Katliamı davasında, yaşamını yitirenlerin aileleri ile mahkeme başkanı arasında tartışma çıktı. Mahkeme başkanı duruşma salonunu terk etti.

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliama ilişkin firari sanıklar ve insanlığa karşı suçtan yargılanan sanık Erman Ekici yönünden devam eden davanın 9’uncu duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve 10 Ekim Katliamı Davası Avukat Komisyonu’ndan çok sayıda avukatın katıldığı duruşmayı HDP, CHP milletvekilleri, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık ile sivil toplum örgütlerinden çok sayıda kişi takip etti.

Bir önceki duruşmada değişen mahkeme heyeti, salona yaklaşık bir saat geç geldi.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmaya sanık Erman Ekici, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandı.

Dosyaya eklenen belgeleri açıklayan mahkeme başkanı, sanık Erman Ekici’nin dijital materyallerine ilişkin bilirkişi raporunun getirtilmesi için Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan müzekkereye henüz cevap verilmediğini belirtti.

Avukat tanığı yönlendirdi

Ardından sanıklardan Muhammet Zana Alkan’ın eşi Büşra Şahin tanık olarak dinlendi.

Büşra Şahin’in tanık olarak dinlenmesi sırasında katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve mahkeme başkanı arasında tartışma çıktı.

Mağdur ailelerin avukatlarınca tanık Şahin’e yöneltilen kimi sorular yönetilmesi üzerine “Cevap vermek zorunda değilsin” diyen avukatına, salonda bulunanlar “Biz buraya adalet için geldik. Avukat karşı çıkmasın” diyerek tepki gösterdi.

Başkan salondakilerin çıkmasını istedi

Yaşanan tartışma sırasında mahkeme başkanı, salondakilerin dışarı çıkmasını istedi.

Mahkeme başkanının bu yaklaşımına salonda bulunan müştekiler “Adalet dedik, sizin başınızın üstüne yazıyor başka bir şey demedik” diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme başkanının ısrarla “çıkın” demesi üzerine salondan, “Biz çocuklarımız için, adalet için geldik. Burada bunu söylüyoruz. Siz onları değil, bizi yargılıyorsunuz” tepkileri yükselmeye devam etti.

Bunun üzerine “Çıkmazsa duruşmaya devam etmiyorum” diyen mahkeme başkanı duruşma salonunu terk etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tekne katliamı davası başladı: Mültecileri turist sanmış
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.